Minestrone
sponsored links
A Minestrone amolyan "mindent bele leves",a hozzávalók hosszú sora ne riasszon el senkit, elkészítéséhez bátran használjuk a kamrában, hûtõben éppen fellelhetõ zöldségeket. A végeredmény egy tartalmas, kellemes ízû leves lesz.
Hozzávalók
20 dkg szárazbab
15 dkg zöldborsó
2-3 zellerszár
2 közepes sárgarépa
2 közepes cukkini
15 dkg káposzta
10 dkg spenót
3 nagyobb burgonya
1 nagyobb hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 zsályalevél
2 evõkanál sûrített paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
2 evõkanál olívaolaj
só
frissen õrölt bors
15 dkg apró tészta
Tálaláshoz:
reszelt parmezán
bazsalikom vagy pesto
A szárazbabot beáztatjuk éjszakára. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és zsályát. Lassú tûzön kb. 10 percig pároljuk. A karikára vágott sárgarépát, a felszeletelt zellerszárat, a szárazbabot, a sûrített paradicsomot is a hagymához keverjük és megszórjuk frissen õrölt borssal, végül felöntjük húslevessel. Lassú tûzön, lefedve addig fõzzük, amíg a szárazbab meg nem puhul. Végül beletesszük a kockára vágott burgonyát, a zöldborsót, a cukkinit, a csíkokra vágott káposztát, spenótot és a tésztát. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és lassú tûzön addig fõzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. Parmezánnal, bazsalikommal vagy pestóval tálaljuk.
A recept a Kifõztük magazin 2014. évi májusi számában is olvasható.