Minek nevezzelek

2014-07-07

sponsored links

Bármire megesküszöm, hogy ezt a salátát nem a menzás rózsaszínû káposztasaláta ihlette.
A nevével, viszont bajban voltam. Ilyen olyansaláta vagy olyan ilyensaláta legyen; aztán jött az isteni szikra, mert rendes vagyok, és ...














CÉKLÁS - BURGONYASALÁTA, KAPORRAL vagy 
BURGONYÁS - CÉKLASALÁTA, KAPORRAL
és mindenki válassza ki a magának tetszõt :)
Hozzávalók:
50 dkg cékla

50 dkg burgonya
1 db lilahagyma
5-6 ek. vörösborecet
5-6 dl víz
2 ek. kristálycukor
1 cs. friss kapor
õrölt kömény
só   
A burgonyát és a céklát megfõzzük, megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük.
Közben elkészítjük az salátalevet; a lilahagymát szép vékony félkarikákra vágjuk és egy méretes tálba rakjuk, lesózzuk kb.:1/4 órát pihentetjük, majd hozzákeverjük a borecetet, a vizet, ízesítjük köménnyel és cukorral, szükség szerint sózzuk. (A cukor helyett mézet is használhatunk.)
A felszeletelt céklát és burgonyát beletesszük a salátalébe, egy nagy csokor, aprított kaporral megszórjuk és alaposan átforgatjuk, jól lehûtve kínáljuk
Hûtés közben is néhányszor átkeverhetjük, hogy  a burgonya mindenhol átvegye a cékla szép színét.


Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s