Minek nevezzelek
sponsored links
Bármire megesküszöm, hogy ezt a salátát nem a menzás rózsaszínû káposztasaláta ihlette.
A nevével, viszont bajban voltam. Ilyen olyansaláta vagy olyan ilyensaláta legyen; aztán jött az isteni szikra, mert rendes vagyok, és ...
CÉKLÁS - BURGONYASALÁTA, KAPORRAL vagy
BURGONYÁS - CÉKLASALÁTA, KAPORRAL
és mindenki válassza ki a magának tetszõt :)
Hozzávalók:
50 dkg cékla
50 dkg burgonya
1 db lilahagyma
5-6 ek. vörösborecet
5-6 dl víz
2 ek. kristálycukor
1 cs. friss kapor
õrölt kömény
só
A burgonyát és a céklát megfõzzük, megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük.
Közben elkészítjük az salátalevet; a lilahagymát szép vékony félkarikákra vágjuk és egy méretes tálba rakjuk, lesózzuk kb.:1/4 órát pihentetjük, majd hozzákeverjük a borecetet, a vizet, ízesítjük köménnyel és cukorral, szükség szerint sózzuk. (A cukor helyett mézet is használhatunk.)
A felszeletelt céklát és burgonyát beletesszük a salátalébe, egy nagy csokor, aprított kaporral megszórjuk és alaposan átforgatjuk, jól lehûtve kínáljuk.
Hûtés közben is néhányszor átkeverhetjük, hogy a burgonya mindenhol átvegye a cékla szép színét.
A nevével, viszont bajban voltam. Ilyen olyansaláta vagy olyan ilyensaláta legyen; aztán jött az isteni szikra, mert rendes vagyok, és ...
CÉKLÁS - BURGONYASALÁTA, KAPORRAL vagy
BURGONYÁS - CÉKLASALÁTA, KAPORRAL
és mindenki válassza ki a magának tetszõt :)
Hozzávalók:
50 dkg cékla
50 dkg burgonya
1 db lilahagyma
5-6 ek. vörösborecet
5-6 dl víz
2 ek. kristálycukor
1 cs. friss kapor
õrölt kömény
só
A burgonyát és a céklát megfõzzük, megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük.
Közben elkészítjük az salátalevet; a lilahagymát szép vékony félkarikákra vágjuk és egy méretes tálba rakjuk, lesózzuk kb.:1/4 órát pihentetjük, majd hozzákeverjük a borecetet, a vizet, ízesítjük köménnyel és cukorral, szükség szerint sózzuk. (A cukor helyett mézet is használhatunk.)
A felszeletelt céklát és burgonyát beletesszük a salátalébe, egy nagy csokor, aprított kaporral megszórjuk és alaposan átforgatjuk, jól lehûtve kínáljuk.
Hûtés közben is néhányszor átkeverhetjük, hogy a burgonya mindenhol átvegye a cékla szép színét.