Mindent bele keksz
sponsored links
Tegnap tanulás utáni kikapcsolódásként kekszet sütöttünk. K-nak a múltkori mogyorós keksz annyira bejött, hogy le is akarta fújni az egész sütésdolgot, miután kiderült, hogy elfogyott a mogyorónk. De én nem hagytam magam, ha már egész délután almán éltem! (Készültem a kekszre!) Így mogyoró helyett dió, az elmaradhatatlan vörös áfonya, csokoládé, meg egy kevés zabpehely került bele, hogy egészségesebb legyen :)
A tészta pillanatok alatt elkészül, hiszen mindent egyszerre keverünk ki, egyedül a gombócolás kerül kicsit több idõbe, azt meg át lehet passzolni a (felnõtt) gyerekeknek.
Mindent bele keksz
330 g liszt, 225 g puha vaj, 180 g nádcukor, 2 tojás, 2 ek finomított zabpehely, 1 ek kakaópor, 2 tk vaníliakivonat, 1,5 tk sütõpor, csipet só
+ 50 g aprított étcsokoládé, ~50 g apróra vágott aszalt vörös áfonya, 1 marék pirított dió durvára vágva
Minden hozzávalót (a csokoládé, áfonya, dió kivételével) egy nagy tálba kimérünk és gyúrókaros robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott diót, csokoládét, áfonyát, majd jól eloszlatjuk a masszában. Diónyi gombócokat formázunk belõle és papírral bélelt tepsire ültetjük (hagyjunk helyet a gombócoknak, egy kicsit terülni fognak!). Egy pohár talpával, vagy a tenyerünkkel ..