Mindent bele!

2014-04-26

sponsored links

 

DSC_0333_1.JPG

Emlékeztek erre a kis dalra?

Minden bele, kapcsolj rá, mert lemaradsz!

Diadalt így nem aratsz! 

Röppenj-szökkenj, mint a kósza szél, 

bátrak szíve kell ma ide, nem a csigavér.  

Na,így voltam én a salátával, amit elkészítettem minap! Bátran beledobáltam mindenféle zöldséget, ami a hûtõben a kezembe akadt.

DSC_0322.JPG

Így a hozzávalók ekképp sorakoztak elõ: 

1 db zöldpaprika

2 db paradicsom

1 közepes kígyóuborka

1 fej saláta

2 fej piros retek

1 szál újhagyma.

Minden zöldséget feldaraboltam és a salátástálba tettem. Sóztam,majd leöntöttem dresszinggel.

Ez 3 dl kefírbõl, 1 dl vízbõl,fél dl almaecetbõl, kevés tökmagolajból,csipet cukorból állt.

Kis borsot is daráltam rá a magam kedvéért. Végezetül lenmaggal szórtam.

Ezt tálaltam a dijoni mustáros-mézes  oldalasomhoz.

Hozzávalók:

1 kg oldalas

1 nagy fej vöröshagyma

némi zsír (kb 5 dkg)

só,bors,

5 evõkanál egészmagos dijoni mustár

3 evõkanál méz

kb. 3 dl víz

Az apróra darabolt hagymát üvegesre pirítottam a zsiradékon. Ebbe tettem bele a darabolt oldalast.

DSC_0324_1.JPG

Sóztam, borsoztam. fedõ alatt zsírjára lepirítottam. Aztán mivel még nem volt teljesen puha, kis vízzel felöntöttem (kb.1,5-2 dl) fedõ alatt tovább puhítottam. Mikor ismét lesült, akkor adtam hozzá a mustáros mézes keveréket 1 dl víz kíséretében.

Ezekkel kicsit összerottyantottam és ott pompázott a mézes-mázos oldalas!

Mind az íze, mind az illata fenséges!

Ha ezt teszitek az asztalra, nem kell  egyéb vendégcsalogató!

Jó étvágyat hozzá!

DSC_0335_2.JPG

 

 

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/04/26/minden...

sponsored links

Keres?s