Mindennapi fehér kenyér sokadjára.
sponsored links
Sütés után fél órával.
Felvágva. Tegnap elõtt készült
Limara Jól bevált kenyere volt a kiinduló pont amibe hol több hol kevesebb dolog került. Mostanra leegyszerûsödött és ezért annál finomabb.
Alapja az öreg tészta amit mostanában egy kenyérhez való adagot készítek 4-8 órával a kenyér sütés indítása elõtt.
Öreg tészta egy kenyérhez:
20 dkg Bl 80-as kenyér liszt ( Gyermelyi)
2 ek. olíva olaj
2 dl víz
4 g élesztõ
Ezt összekeverem és hagyom állni 4-8 órát. Az idõ függ a melegtõl. Mai kenyerekhez 4 órát állt. Lényeg, hogy légbuborékok legyenek benne
Kenyér hozzávalók:
Összes öreg tészta.
10 g élesztõ
2 ek burgonya pehely
2 ek olíva olaj
10 dkg tönköly liszt
40 dkg Bl 80-as kenyér liszt
2 tk só
2,5-3 dl víz
Dagasztógéppel 6-7 percet dagasztottam:
Ezután fél óra múlva átforgattam lazán képet elfelejtettem készíteni.
Fél óra után formáztam, bekapcsoltam a sütõt 230 fokra.
Fél óra kelesztés után pengével bevágtam vízzel lespricceltem és ment a sütõbe.
Kisültek. Hideg vízzel lespricceltem.
Fél óra múlva 1 adagból két iker kenyér. 530 és 512 g súlyúak.
Egyszerûen finom! :)