Minden sütemények királynõje: a Flódni

2012-02-07

sponsored links


Mivel a hatlapos süti valamivarázslatfolytán két nap alatt eltûnt a hûtõbõl, ráadásul a férjem sütikívánása sem csillapodott, így újra sütnöm kellett. Elõször valami diós sütire gondoltam. Dióm van rengeteg, mert õsszel a nagynénémmel egy zsáknyit gyûjtöttünk a telkén. Aztán eszembe jutott, hogy mák is van itthon nem kevés, és nagyon nem lenne jó, ha megavasodna. De valami lekvár is jó lett volna bele, mert nyáron rengeteget tettem el, és még alig használtam el belõle. Lassan összeállt a kép: a Flódni a tökéletes választás. Egy csapásra leapaszthatom a dió, lekvár és mák készletemet. Ráadásul végre felavathatom a hónapokkal ezelõtt megvásárolt, de még sose használt csatos tepsimet.
Az elkészítése kicsit hosszúnak tûnhet, sokat kell mosogatni, takarítani utána, de minden egyes falat megéri a belefektetett energiát.
Figyelem! Akaratgyenge személyek tartózkodjanak a fogyasztásától, mert erõteljes függõséget képes kialakítani!

Hozzávalók egy 25x35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
60 dkg liszt
30 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 egész tojás
(az én tojásaim hatalmas, xxl méretûek voltak. Kisebb tojásnál használjunk 3 sárgáját és egy egész tojást)
12 dkg porcukor
nagy csipet só
1,5 dl fehérbor (a tojások méretétõl függõen ez lehet egy picivel több is)

Diós réteg:
30 dkg darált dió
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2012/02/minden-...

sponsored links

Keres?s