Minden menthetõ, vagy mentem ami menthetõ
sponsored links
Ezen a kaján vihogunk már vagy fél órája :) Az elõzõ cím az lett volna : Hunyjuk be a szemünket, úgy falatozzunk :D
A történet tegnap este kezdõdött....ebédet szerettem volna fõzni mára. Láttam is egy jó kis videót az Eating Well oldalán, édesburgonya carbonara pirított gombával, spenóttal. Jól nézett ki, mi tagadás, és ugyebár van zöldség spirálozóm...
Hogy miért is lett a carbonarából szósz, azt majd kicsit késõbb elmesélem :)
Hozzávalók 4 fõ részére: 4 db közepes édesburgonya, 4 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt (én parmezánt használtam) só, bors, fokhagyma, 25 dkg gomba, 25 dkg spenót.
25 dkg teljes kiõrlésû chow mein tészta (de ezt már csak kínomban tettem hozzá)
Elkészítése: (ahogy kellett volna, az a videón látszik) a zöldségeket tisztítsuk meg, az édesburgonyát engedjük át a zöldség spirálozón. Akinek mezei van, mint nekem, az lehetõleg ne reszelje bele a keze egy részét, mint én.:) Az édesburgonyát fõzzük 1 percig, majd szûrjük le és tegyünk félre a fõzõvízbõl egy csészényivel. A tojásokat habarjuk el, keverjük bele a sajtot, sót és borsot, a félretett fõzõvizet, majd forgassuk bele a zöldség spagettit. Nos, amikor idáig értem, a legnagyobb meghökkenésemre egy sûrû masszát kaptam, ami nyomokban sem, hasonlított a spagettire. Elõször le akartam húzni az egészet a WC-n, de aztán megkóstoltam és rájöttem, hogy ennek jó az íze. :) Ne vesszen kárba, gondoltam és leturmixoltam. Kaptam egy szép narancsszínû mártást. Közben a lányokkal messengeren már kitárgyaltam, hogy holnap nincs kaja, mert elbactam és különben is elegem van. :) Aztán félóra múlva írtam a következõt : megoldom, lesz holnap kaja, csak azt nem tudom ehetõ lesz-e. :) Ehetõ volt :)
A gombákat négybe vágtam, vajon megsütöttem õket, fûszereztem ízlés szerint, félretettem. Ugyanabban az edényben utána megpároltam a spenótot is. A tésztát kifõztem, tálaltam...ennyi :)
A történet tegnap este kezdõdött....ebédet szerettem volna fõzni mára. Láttam is egy jó kis videót az Eating Well oldalán, édesburgonya carbonara pirított gombával, spenóttal. Jól nézett ki, mi tagadás, és ugyebár van zöldség spirálozóm...
Hogy miért is lett a carbonarából szósz, azt majd kicsit késõbb elmesélem :)
Hozzávalók 4 fõ részére: 4 db közepes édesburgonya, 4 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt (én parmezánt használtam) só, bors, fokhagyma, 25 dkg gomba, 25 dkg spenót.
25 dkg teljes kiõrlésû chow mein tészta (de ezt már csak kínomban tettem hozzá)
Elkészítése: (ahogy kellett volna, az a videón látszik) a zöldségeket tisztítsuk meg, az édesburgonyát engedjük át a zöldség spirálozón. Akinek mezei van, mint nekem, az lehetõleg ne reszelje bele a keze egy részét, mint én.:) Az édesburgonyát fõzzük 1 percig, majd szûrjük le és tegyünk félre a fõzõvízbõl egy csészényivel. A tojásokat habarjuk el, keverjük bele a sajtot, sót és borsot, a félretett fõzõvizet, majd forgassuk bele a zöldség spagettit. Nos, amikor idáig értem, a legnagyobb meghökkenésemre egy sûrû masszát kaptam, ami nyomokban sem, hasonlított a spagettire. Elõször le akartam húzni az egészet a WC-n, de aztán megkóstoltam és rájöttem, hogy ennek jó az íze. :) Ne vesszen kárba, gondoltam és leturmixoltam. Kaptam egy szép narancsszínû mártást. Közben a lányokkal messengeren már kitárgyaltam, hogy holnap nincs kaja, mert elbactam és különben is elegem van. :) Aztán félóra múlva írtam a következõt : megoldom, lesz holnap kaja, csak azt nem tudom ehetõ lesz-e. :) Ehetõ volt :)
A gombákat négybe vágtam, vajon megsütöttem õket, fûszereztem ízlés szerint, félretettem. Ugyanabban az edényben utána megpároltam a spenótot is. A tésztát kifõztem, tálaltam...ennyi :)