(minden földi jó) MACESZKUGLÓF
sponsored links
Emlékeztek, hogy azt mertem ígérni egy közzétett kép után, hogy másnap mutatom a receptet is? Egyrészt a hülye blogger ugye, mert addig ki nem rak receptet még nincs hozzá kép is, bizonyítva a termék létezését. Másrészt a hülye én, akiben fel sem merült 100%-os bizalmat fektetve a Gyerek-be (értsd: 38 kg, fekete, négy lába van, és mindenrõl tudnia kell, de legfõképp mindent meg kell kóstolnia), hogy éjjel nem alakítja át a konyhát önkiszolgáló bárkonyhává, ahol két lábra állva és ezzel a pultot támasztva, óvatosan, csak semmi csámcsogás, vagyis úri módra amíg eléri a tányért addig nyalja...
Vagyis a fél macesztorta árába került a minõségi ellenõrzés a részérõl. Mondhatnám, te hülye kutya, te! Úgysem értené, inkább hülye én , és az a bizonyos bizalmassági faktor maradjunk annyiban a nullához közelít. Bezzeg Férjjel nincs ilyen gond, õ belé meg erõszakolni kell néha, és fenyegetni, hogy ugyan már legyen kegyes és az Õ Feleségének szívét-lelkét kóstolja már meg. De ha jobban belegondolok õ sem százas, ha tukmálom nem kell neki, ha nincs akkor meg panaszkodik...Férfiak, mindkettõ...egyik jobb, mint a másik.
Sebaj, tulajdonképpen karácsonyra készült a próbaverzió, és karácsonykor jöttek a még jobb a még tutibb Maceszkuglóf variációk:
A tésztánál, három dologra kell odafigyelni:
- a tojásokat, mikor a cukorral habosítjuk, folyamatosan kell hozzáadni a cukrot. Körülbelül 5-6 perc lesz még kivilágosodik és szinte a háromszorosára habosodik a mennyiség. Itt tulajdonképpen levegõt viszünk a tojásokba, itt dõl el, hogy a tésztánk levegõs lesz és könnyû, vagy nyúlós és ragadós. A cukor az ...