Milánói sertés borda
sponsored links
Már megint egy olyan étel, ami nincs is... Mármint a magyar menzákat kivéve, ahol nagyon is van, sõt az egyik legjobb menzakaja - feltéve persze, ha jól van elkészítve. De ez végül is igaz bármelyikre. Szóval ez a paradicsomos, sonkás, gombás makaróni rántott hússal meglehetõsen rejtélyes módon kapta a milánói elõnevet. De nem vesztegetnék erre több szót. A lényeg az, hogy nálam az ötlet akkor jött, amikor is morzsás lazacot készítettem ismételten, de nem sütõben, hanem serpenyõben és olyan fantasztikus bunda keletkezett rajta, hogy ihaj. És valamiért errõl a bundáról rögtön az ugrott be, hogy a "rántott" húst is lehetne akár így készíteni. (Véletlenek azért nincsenek, olvastam egyszer valahol, hogy az a bizonyos borjú bécsi is hasonlóan készült rántott hússá váló karrierje elején). A tészta pedig tulajdonképpen tényleg egy lehetséges olaszos variáció, még akkor is, ha pont ilyet véletlenül nem csinálnak.
Sertés karajt vásásroltam szeletekben, amelyeket aztán otthon kiklopfoltam,
sóval, borssal ízesítettem, majd közvetlenül sütés elõtt
reszelt parmezán és zsemlemorzsa keverékével beszórtam, aztán ...