Milánói makaróni
sponsored links
Szombaton az egyszerûség kedvéért tészta készült. Meleg is volt, és idõm sem volt nagyon a fõzésre. Mivel nálunk a család egy része nem szereti a gombát, ami pedig a milánói makaróni egyik hozzávalója, egy kicsit csaltam, és darált hússal készítettem - persze csempésztem bele azért a gombából is.
Hozzávalók: 1,5 csomag rövidcsõ (makaróni) tészta, 2 doboz paradicsomlé (2x 500g), 50 dkg darált hús, 1 nagy fej lila hagyma, 20 dkg gomba, 1,5 dl vörösbor, 1 kis doboz fõzõtejszín, bazsalikom, oregánó, só, bors, 10 dkg szalonna
A hagymát és a szalonnát felaprítom. Egy nagyobb serpenyõben a szalonnát zsírjára sütöm. A pörcöket kiveszem. Mehet bele a hagyma, amit rövid ideig párolok. Ezután a hús következik, amit fehéredésig sütök, majd az aprított gomba. Felöntöm a borral és fûszerezem. Amikor a bor már elfõtt, tovább párolom a húst és hozzákeverem a paradicsom sûrítményt. Megszórom friss, aprított fûszernövényekkel, ízlés szerint sózom, borsozom és egy kis cukrot is teszek hozzá. Végül hozzákeverem a tejszínt és még egyszer felfõzöm. A legvégén én még hozzáadom a korábban kisütött pörcöket is. Úgy a finom.
A tésztát a csomagoláson jelzett módon fõzöm, végül a mártással tálalom.