MILÁNÓI CSIRKEMELL
sponsored links
Ma olyan hozzávalókból készült az ebéd, amit a kamrában és a hûtõben felleltem. Tészta, hámozott paradicsom, csirkemell, sajt. Ezekbõl ez született. Az eredeti recept sertés bordából készül, de ennek híján, jól jött a csirke is. Végül is a rántott szelet a lényeg, az állat már csak másodlagos. Sosem csináltam még paradicsom mártást tésztára, de én balga, hogy nem követtem ezt már régebben elõ...Olyan finom volt, hogy a bolti üveges borzalmakat nem hogy egy napon, hanem egy héten nem lehet vele együtt emlegetni. A sült fokhagyma, a bazsalikom egyszerûen elvarázsolja a paradicsomot. Alig várom, hogy a kertben termett friss paradicsomból is megfõzzem majd. Gondolom az lesz majd a csúcs... A fiam csak annyit fûzött hozzá: Anya, ez borzasztóan finom, étteremben nem ennék ilyen jót! " Hát ezekért a szavakért érdemes bemenni a konyhába...
Hozzávalók a mártáshoz: 1 doboz hámozott vagy 1/2 kg friss napon érett paradicsom, 5 gerezd duci fokhagyma, 1 kisebb fej hagyma, friss bazsalikom, oregano, só, bors, cukor. Kell még: 1 csomag ...