Milyen konyhát vezessünk, mit együnk?
sponsored links
Elõre bocsájtom, hogy szeretem a magyar konyhát (bár ez fõleg, ha valaki zsírosan fõz, nem egészséges, még ha finom is). De amint a bemutatkozásban is írtam, a világ számos országában megfordultam, s így volt alkalmam a legkülönbözõbb konyhákat kipróbálni. Megtapasztaltam, hogy az eltérõ kultúrák mellett rengeteg a miénktõl eltérõ konyhamûvészet létezik, mind a felhasznált alapanyagokat, mind az elkészítési technikákat illetõen.
Lehet, hogy szerencsés voltam, de nem találkoztam olyan étellel, ami nem ízlett volna. Még akkor is, ha az étel elfogyasztásakor idõnként nem is tudtam, hogy mit eszem, legfeljebb utólag mondták meg. (Ez persze a nekünk inkább exotikusnak számító helyekre volt jellemzõ.) Számos étel a kedvencemmé vált, s megpróbálom ezt néha reprodukálni. Ezen próbálkozásaimból elvétve a blogra is teszek fel bejegyzést..
Azt érzékeltem, hogy Európában, USA-ban egyre népszerûbbek azok az éttermek, melyek elsõsorban nem a hazai ízeket részesítik elõnyben, hanem a nemzetközi, sõt az egyes országok helyi konyhái, s itt nem csak a ...