MIKSZÁTH PALÓC LEVESE
sponsored links
Ebben az Isten verte zord hidegben, olyan jó volt elkanalazgatni ezt a finom, tartalmas forró leveskét. Melegsége és finom íze, átjárta mindenemet. Olyan jól esett, hogy tuti vérré vált bennem. Ezt a levest elõször Gundel János szakács fõzte Mikszáth Kálmán írónak, az István fõherceg szállodában egy vacsorán. Mikszáthnak annyira ízlett, hogy kétszer is szedett belõle...Azóta néhol Mikszáth levesként is említik...Eredetileg bárányhúsból készült, de mivel én nem eszem barikát, így maradt a malacka "diója"...
Hozzávalók: 1/2 kg sovány sertés hús, 2-2 szál fehér illetve sárgarépa, 2 nagyobb burgonya, 1/1 karalábé, 40 dkg sárga vagy zöld hüvelyû bab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl. tejföl, 2 ...