Mignon házilag

2011-10-10

sponsored links


Mignon
             
Még soha nem sütöttem mignont, de már régóta készültem rá. Sok receptet tanulmányoztam róla, aztán ahogy szoktam, most is a magam változatát készítettem el.
Elõször is 10 tojásból sütöttem egy nagy tepsi vizes piskótát. Nem tudom, honnan és mikor jegyzeteltem ki a receptjét, de ha kevés a tojásom, ilyet szoktam sütni.
Vizes piskóta:
Ahány tojás, annyi evõkanál víz, annyiszor 2 csapott evõkanál finomított kristálycukor, annyiszor két púpozott evõkanál liszt, csipet só. Én a lisztbe kevertem egy késhegynyi szódabikarbónát.
A nagy gáztepsimet béleltem ki sütõpapírral és a 160 fokosra elõmelegített sütõben 40 percig alsó-felsõ lángon sütöttem, majd a sütõt elzárva még 5 percig bent hagytam. Szépen feljött, jól sikerült.

Miután kihûlt lapjában és széltében is  ketté vágtam  és a Gyakori kérdések sütés-fõzés oldalán talált citrom és fekete szeder krémmel töltöttem.
Citromkrém: ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2011/10/migno...

sponsored links

Keres?s