Mifelénk: Almáspite datolyával
sponsored links
A mi falunkban így készítik az asszonyok az almáspitét, citromhéj helyett datolyával, fahéj helyett kínai ötfûszerrel.
Az almát kockákra vágva karamellizálom, mert a halálom a héjastul (sõt csutkástól) vagy bárhogy lereszelt alma, ami a pitében, rétesben levet eresztene, ezért aztán morzsával vagy darált keksszel fogatják meg, jobb házaknál legalább darált dióval, de ízben és állagban mindenképp messze kerülve az alma lényegétõl.
Almáspite datolyával
(3-4 adag)
A tésztához:
160 g liszt
1 és 1/2 tk cukor
1/4 tk só
115 g hideg vaj, felkockázva
3-4 ek jéghideg víz
A töltelékhez:
6 kicsi (vagy 4 nagy), savanykás alma
20 g vaj ...