Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 kávéskanál sütõpor
12,5 dkg cukor
1 csipet só
1,25 dl.olaj
1 db tojás
2 dl.tejföl
Továbbá: muffinpapír,vagy muffin sütõformák.
Elkészítése :
Sütõt 190-fokra gáznál 3 fokozaton,elõmelegítjük.
A muffin papírokat egy tepsire rátesszük. Normál muffin papírból 12 darabot.
Amit én használtam az 5 cm magas kemény muffin papír,abból elég lesz 6 darab.
A száraz hozzávalókat ( liszt,sütõpor,só,cukor) egy nagy tálba kimérjük és összekeverjük.
A folyékony hozzávalókat kimérjük egy másik tálba ( tojás,olaj,tejföl ) és egy kézi habverõvel alaposan összekeverjük.A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre és egy fakanállal összekeverjük.
A tésztát egy fagylaltos kanállal 3/4 -részig bele kanalazzuk a formákba.
Könnyebb kiadagolni ha a tésztát beletöltjük egy habzsákba és beletöltjük az elõkészített formákba,szintén 3/4 részig. A tésztákat forró sütõbe a középsõ rácsra téve készre sütjük.
A muffinok akkor vannak készen,ha a tetejük megreped és világos barnára pirult.
Hagyjuk a formákban kihûlni.
Krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor
3 dl. tej
1 csomag puncs ízû fõzõs pudingpor
kevés piros ételfesték
Hozzávalók a díszítéshez:
kevés fehér és fekete színû marcipán
A krém elkészítése:
A tejbe a pudingport csomómentesre keverjük és sûrõ krémmé fõzzük,majd kihûtjük.
A mascarponét a porcukorral habosra kikeverjük és hozzákeverjük a kihûlt pudingot is.
Színezzük pirosételfestékkel,majd egy csillagcsöves habzsákba töltjük.
A muffinok díszítése:
A krémbõl mindegyik muffin tetejére tuffokat nyomunk.
A fekete marcipánt kinyújtjuk porcukros felületen és kis köröket szúrunk ki belõle.
Ezek lesznek a fülek.
Mindegyik muffinra ketõt rakunk.
A fehér marcipánból kis masnikat készítünk és a két fül közzé rakjuk fel a krémre.
Ezzel készen is vagyunk a Mickey Egér muffinokkal.