Michelin csillagos szendvicsek az OMV töltõállomásain
sponsored links
Március elején egy igen figyelemfelkeltõ hírre kaptam fel a fejem. Az OMV benzinkútjait látogatom minden egyes alkalommal, ha éppen szomjazik az autónk, így külön öröm volt a bejelentés. Még most az elsõ soroknál le kell szögeznem, hogy ez a bejegyzés nem fizetett reklám, csupán szeretnék egy kis érdekességet bemutatni Nektek.
Kép forrása itt |
Palágyi Eszter által megálmodott gourmet szendvicseket lehet majd kapni 64 OMV benzinkúton.
Gasztrokörökben Palágyi Eszter neve nem ismeretlen, sõt igencsak nagy elismerésnek örvend. Ugyanis a hölgy a Michelin csillagos Costes étterem igen kreatív séfje. Szép sikereket ért el fiatal nõként ezen az igencsak férfias pályán.
Az OMV megállapodást kötött a híres séffel és az OMV VIVA gasztronagykövete lett Palágyi Eszter.
Az elsõ 4 szendvics a magyaros ízvilágot követve született meg. A cél az volt, hogy
minõségi alapanyagokból tápláló, különleges útközben is fogyasztható ételek készüljenek. Egy kicsit a csúcsgasztronómiát és hazán egyik kiváló séfjét is népszerûsítik ezzel a kezdeményezéssel.
Kép forrása itt |
Csirkepaprikás vajas pogácsában:
Klasszikus magyaros étel a csirkepaprikás. Ezt rejtették egy szendvicsbe egy kicsit rendhagyó formában. Paprikalekvár, uborka, fûszeres grillcsirke és grillezett újhagyma került a puha pogácsába.
Fonott kalács kacsamáj patéval:
Furcsa véletlenként én is terveztem már a Herz finomságaiból összeállítva egy kalácsos szendvicset. Az édes, puha péksütemény nekem valagyo mindig ellenállhatatlan. Ez a szendvics savanyított lilakáposztából, zöldalma chutneyból, vörösmustár-csírából, kacsamáj patéból és puha kalácsból áll.
Marhaoldalas burger
A hamburger láz manapság dübörög itthon. Igazi street food. Ezt a klasszikust formálták egy kicsit újjá. Csalamádé, füstölt szilvalekvár, szálára szedett marha oldalas, chilis sajt, hagymachips került a magokkal megszórt buciba.
Grillkolbászos nosztalgia kifli
Utolsóként pedig egy töltött kifli is helyet kapott a sorban. Sült kolbász, házi majonézes burgonyasaláta, és besameles tormakrém sós-köményes kiflibe rejtve. Igazán jól hangzik.
Áruk egységesen 999 Ft/ db.
? Mi a véleményem a szendvicsekrõl?
A KÜLSÕ: Külsõre igencsak hasonlóak, mint a promócióban látott alanyok. Gusztusosak. Habár az én kolbászos kiflim kicsit "foghíjas" volt.
A BELSÕ: A marhaoldalas burgert igazán jól megtömték. A kifli kicsit tessék-lássék módon készült.
AZ ÍZ: Ez az a pont, ahol semmi probléma nem akadt egyik esetben sem. Harmonikus kiváló párosítások, ízletes összeállítások. Friss zöldségeket és jó minõségû húst használnak a szendvicsek készítéséhez. A kolbász nem túl fûszeres, de mégis ízekben gazdag. A burgonyasaláta passzol hozzá.
VISSZAJELZÉS: Az árat egy picit túlpozicionálták tudatában annak, hogy nem a legdrágább alapanyagokat használták fel, habár jó minõségûek. Örömmel megkóstolom ezeket a szendvicseket az ötletgazda személye és kreativitása miatt, kíváncsi vagyok rájuk, de negyedévenkénti kóstoláson túl nem vásárolnék. Ízletesek, de frenetikus ízrobbanást nem okoztak, olyat amiért visszatérnék bármikor.
Továbbá az elkészítésre nagyobb figyelmet kellene fordítani, hogy vizuálisan is minden rendben legyen ezért az árért.
Személyes véleményem, hogy jót tenne a húsoknak egy kis melegítés mielõtt a péksüteményekbe kerülnek. A hideg, kimeredt kolbász nem túl vonzó, még ha finom is. De ezek apróságok és csak az én véleményemet képviselik. Arra buzdítok mindenkit, hogy tegyen egy próbát ezekkel a szendvicsekkel.
A legjobb ebben az egész projektben, hogy a negyedévente újabb és újabb szendvicsekkel rukkol majd elõ a gasztronagykövet. Már kíváncsian várom a következõ izgalmas összeállításokat. Remélem megtalálom a nagy kedvencet.
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
vagy
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!