Michel Roux - Tésztavarázs (sósan és édesen)

2011-12-01

sponsored links


A T. Bálint kiadó ismét egy remek gasztronómiai könyvvel lépett a piacra. Nekünk a napokban hozta meg a postás, de a piacon is csak néhány hete jelent meg, így remélem nem sokat vesztünk aktualitásunkból.

Jómagam akkor találkoztam Michel és Albert Roux nevével, mikor Gordon Ramsay könyveit olvastam. A brit szakács többször is említi a szakembereket, mégis nekem egészen idáig kissé ismeretlennek tûnt a szerzõ. Michel Roux 1941-ben született a franciaországi Charolles-ban. Tizennégy évesen Párizsba költözött családjával, ahol elõször kitanulta a cukrász, majd a szakács mesterséget. Mikor fivére, Albert Londonba költözött, Michel is követte, és 1967-ben megnyitotta elsõ éttermét, a Le Gavroche-t, mely az elsõ étterem volt egész Nagy-Britanniában, ahol kettõ, majd három Michelin csillagot nyertek. A szakács megszerezte a Meilleur Ouvrier de France kitüntetõ címet, mely a cukrászok világának egyik csúcsa, 2004 óta a francia becsületrend tagja, és nem utolsó sorban megkapta a Brit Birodalom Érdemrendjének tiszti fokozatát is (OBE).

A kiadó ajánlása szerint: "Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerû gyûjteményben, amely ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2011/12/mich...

sponsored links

Keres?s