Michel Roux: Tésztavarázs

2011-11-23

sponsored links


Megjelent a T.bálint Könyvkiadó gondozásában végre magyar nyelven is Michel Roux: Tésztavarázs címû könyve. A világhírû mesterszakács, aki egyébként - több más díj mellett - 3 Michelin csillag boldog tulajdonosa, a tésztakészítés mûvészetébe vezeti be az érdeklõdõket, amirõl igen sokat tud, hiszen már 14 évesen egy párizsi mester felügyelete alatt ismerkedett meg az alapokkal, és a tészta készítés fortélyaival.

A könyv fejezetekben taglalja a különbözõ tésztafajtákat (édeseket és sósakat egyaránt). Elõször lépésenként bemutatja a mester, gyönyörû fázis fotókkal kísérve, az alaptészta (pl: linzertészta, brióstészta, égetett tészta, pizzatészta stb.) elkészítési módját. Ezután minden fejezetben konkrét receptek jönnek, közöttük több klasszikus pl: cseresznyés clafoutis, tart tatin,croissant, pizza margarita stb.

Számos recept felkeltette az érdeklõdésemet, és elsõ körben - a fiúk kívánságára - a mini sablé variációkat és ...

Folytats a blogon ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/11/m...

sponsored links

Keres?s