Michel Bras nap
sponsored links
Fantasztikus fõzõs hétvégén vettünk részt Várvízi Péter séf vezetésével a Csillagánizs Fõzõiskola szervezésében. Egy napra elrepültünk, még ha csak gondolatban is Franciaországba, Michel Bras éttermébe. Legalábbis a siófoki tankonyha egy napra átváltozott az õ éttermévé. Péntek délután egy érdekes elõadást hallgattunk meg az étteremrõl, Laguiole falucskáról, a környékrõl, Michel Bras emblematikus ételérõl a Gargouillou-ról.
Megismerkedtünk az ételek receptjeivel, amit másnap kell majd elkészítenünk, ezután elmentünk vacsorázni. Péternek ezúttal nagyobb fejtörést okozott, ki melyik csapatba kerüljön. Kilencen voltunk négy csapatra, elõételes, halas, húsos és desszertes. Annyit tudtunk, nem abba a csapatba fogunk kerülni, ahol az õszi táborban voltunk. Vacsora után a konyhán megnéztük a virágokat. Mit ne mondjak, gyönyörûek voltak. Kóstolni is lehetett, nagyon érdekes volt, hogy minden virág más ízû. Volt édeskés, volt amelyik savanyú, volt amelyik kesernyés, de volt amelyik csípett, sõt még citrusos ízû is volt. Én ezúttal a hús csapatot erõsítettem. Az ebéd fõételének elkészítése, a vacsoránál pedig a kacsamáj és a borjúszûz fogás volt a ...