Mibõl lesz a csokipuding?
sponsored links
Ha a hagyományos metódust követjük, már sorolnánk is a hozzávalókat: tej, tojás, cukor, csokoládé, esetleg egy kis keményítõ. Nincs is semmi baj ezekkel az alapanyagokkal, ha megfelelõ minõségben szerezzük be õket, egészen addig, míg fel nem merülnek a következõ, sajnos meglehetõsen gyakori problémák: tejcukor vagy laktózintolerancia, tojáséllergia, vagy olyan autoimmun betegség, mely kizárja a tojásfehérje fogyasztását, liszt illetve gluténérzékenység, cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia. Az egészségtudatos táplálkozás, vagy a fogyókúra is kizárja a fenti hozzávalók fogyasztását.
Nincs más hátra: ki kell találni egy merõben más módszerrel készülõ pudingot, ami legalább olyan finom, vagy még finomabb. Az általam használt hozzávalók közül csak az aszalt áfonya tartalmaz cukrot - aki ezt nem fogyaszthatja, tud cukormentes változatot vásárolni. A chia mag kiváló textúrát ad, csak alaposan le kell turmixolni, így finom, krémes állagú lesz a puding, és nem olyan ikrás, mint ha csak beáztatnánk. Minden hozzávaló az ALDI-ból származik, és a banánon és az áfonyán kívül saját márkás termékek, így az áruk is kifejezetten kedvezõ.
A recept holnap érkezik, addig elintézhetitek a bevásárlást!
Hozzávalók (6 adag):
50 g Happy Harvest aszalt áfonya
50 g friss áfonya
100 g Choceur glutén - és cukormentes fekete csokoládé
2 banán
100 g Gartengold cukormentes almapüré
250 g ENJOY free! laktózmentes joghurt
(x) AZ ALDI a Két cica konyhája együttmûködõ partnere.