Mi lenne, ha tanyán...
sponsored links
Már hetek óta - na jó, egy hete - az jár a fejemben, hogy egy jó francia hagymaleves kéne meg valami egyszerû sütemény mellé. Persze ami úgy illik a hagymaleves egyszerûsége és olyan igazi vidékiessége mellé.
Hagymaleves ugyan nem volt, állítólag késõn szóltam (???), de a valami egyszerû sütemény meglett.
Ugyanis arról beszélgettünk, hogy mit csinálnánk, ha egy tanyán élnénk, milyen állatot kéne tartani, milyen növényeket ültetni. Mennyi lenne az ideális, annál többet nem érdemes stb. Ezzel jól elment az idõ, a levest leszavazták, a süteményt nem nagyon merték, az az igazság. És nem is szóltak bele, ez se általános. Teljesen rám hagyták.
Lett is egy galette, mi lehetne ennél egyszerûbb és vidékibb. Legalábbis ahogy én elképzelem a vidékiességet. Semmi sallang, egyszerû hozzávalók, lehetõleg olyanok, amik a kertben is fellelhetõk. Nálunk meg fellelhetõ a füge.
No meg a vaj (az nem a kertben), amelyet pont ma sikerült készíteni a nagyon zsíros tejszínbõl, ami összegyûlik a házhoz hordott házi tejbõl. Méz meg még a múltkor került a szomszédból. Illetve vettük.
És persze semmi bonyolult elkészítési mód.
LEVENDULÁS-MÉZES FÜGE GALETTE
A tésztához:
2 csésze liszt
150 g hideg vaj
3 tk nádcukor
4 ek hideg víz
A krémhez:
150 g natúr krémsajt
2 tk vaddohányméz ...