Mi legyen a kamrában?
sponsored links
Hosszú évek alatt megtapasztaltam, hogy nagyon megkönnyíti konyhai munkámat a jól feltöltött kamra. Így nem fordulhat elõ fõzés közben, hogy nincs otthon pirospaprika vagy fokhagyma, ill. sütés közben észrevesszük, hogy tojást, vagy sütõport nem vettünk. Ehhez szeretnék némi segítséget nyújtani. A lista elég hosszú, természetesen ki-ki a lehetõségein belül tudja ezt megvalósítani.
Alapvetõ élelmiszerek: olaj, finomliszt, rétesliszt, búzadara, zsemlemorzsa, tojás, rizs, ecet.
Zöldségek: vöröshagyma, fokhagyma, lila hagyma, burgonya, szárazbab.
Legfontosabb fûszerek: pirospaprika, fekete bors, fehér bors, majoranna, zsálya, kakukkfû, babérlevél,
tárkony, húshoz való fûszerek, pácok, bazsalikom, oregano, köménymag, esetleg szárított petrezselyem.
Ami még fontos: mustár, kechup, majonéz, citromlé.
,
Aki szereti és fõzi az ázsiai ételeket: szójaszósz, chili szósz, worcester szósz, teriyaki szósz, halszósz,
balzsamecet, oliva olaj, szezámmag, étkezési keményítõ, üvegtészta, friss vagy ...