Mi kerül a levesbe?

2018-01-26

sponsored links

 

20180120_111659_2.jpg

Általánosságban elmondható, hogy mi, magyarok ?leveses? nép vagyunk: esszük télen-nyáron, hidegen, melegen, hússal, hús nélkül? És ez jó. Különösen a téli hónapokban óriási áldás egy tányér sûrû, meleg leves.

A felhasználható hozzávalók köre szinte végtelen, de egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy szinte minden tápanyagtípust el lehet ?rejteni? benne, és kellemes fogyasztható formában feltálalni. Én most egy zöldbablevest készítettem húsgombócokkal, melyet lencsével és libazsírral téliesítettem, de akar benne néhány érdekes megoldás ezen kívül is. A végeredmény pedig egy sûrû, meleg egy tálétel, amiben megáll a kanál ? mintha a nagymamánk tette volna elénk!

A bevásárlás folyamata egyszerû volt (ebben az idõben ez különösen nagy áldás) ? csak az ALDI-ba kellett lemenni. Sokan látogatják õket az akciók miatt is, pedig az egészségtudatos táplálkozás hívei is kényelmesen bevásárolhatnak náluk: a BIO Natur Aktiv termékcsalád vegyszermentes friss és feldolgozott élelmiszereket tartalmaz, az ENJOY Free! pedig glutén és laktózmentes termékeket ? most mindkettõbõl került a lábosba.

 

Hozzávalók (10 adag):

A húsgombóchoz:

500 g darált pulykahús

100 g fõtt rizs

1 tojás

1 kk só

1 kk õrölt fekete bors

 

A leveshez:

750 g Bio zsenge zöldbab

100 g Happy harvest barna lencse

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 szál sárgarépa

2 szál petrezselyem gyökér

? zellergumó

? karalábé

250 g Enjoy Free! laktózmentes tejföl

1 dl vörösbor

1 ek libazsír

Fûszerek: babérlevél, majoránna, õrölt kömény, õrölt fekete bors, pirospaprika

 

A receptet ITT találjátok!

 

(x) Az ALDI a Két cica konyhája együttmûködõ partnere.

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2018/01/26/mi...

sponsored links

Keres?s