Mi kell a gyerekeknek?
sponsored links
Igazán megtanulhatnám már, hogy a gyerekeknek ne akarjam produkálni magam. Az újítás afféle "stúdió-tevékenység", magányos foglalatosság, a produktumot elõbb igen szûk körben érdemes tesztelni, gyerekek elé meg csak akkor lehet tenni, ha az összes korai tesztelõnél megállta a helyét. Akkor sem biztos a siker.
Olyan egytálételt kreáltam, hogy az csuda.
Volt benne galuska, csirkemell csíkok, kukorica (elsõ hiba), borsó (második hiba), gomba (harmadik hiba), kapor (ezzel kiesett).
Röviden: volt 50 deka csirkemellem, szeletelve, mustárosra pácolva a hûtõben. Gondoltam, az ennyi embernek - hat gyerek, két felnõtt - kevés lesz. Csíkokra vágtam tehát; kevés olajon kiolvasztottam tíz deka apróra vágott füstölt szalonnát, megdinszteltem rajta két kisebb fej hagymát, majd rádobtam a húst, és átsütögettem. Közben felszeltem egy marék gombát, azt is a többihez adtam, majd a fagyasztóban árválkodó maradék kevéske borsót és kukoricát is. Megszórtam két evõkanál liszttel, felengedtem annyi vízzel, amennyi ellepte, meg mustárt tettem rá, szintén két evõkanállal. Fûszereztem a jó kis olasz fûszerkeverékemmel, meg apróra vágott friss kaporral, és közben galuskát készítettem úgy 60 deka lisztbõl, tíz deka búzadarával. Kifõztem, és a végén összekevertem a raguval.
Meg voltam hatódva. Olyan finom volt.
Közben jöttek a gyerekek.
- Mi lesz az ebéd? Úúú, van benne borsó...?
- Fúúú, van benne gomba...?
- Juj, van benne kukorica...?
- Nem azt mondtad tegnap, hogy ma spagetti lesz?
Mivel a héten hat gyerekünk van (ifjabbik sógorom kettõjével egészültünk ki), egyszerre õk férnek el csak az ...
Olyan egytálételt kreáltam, hogy az csuda.
Volt benne galuska, csirkemell csíkok, kukorica (elsõ hiba), borsó (második hiba), gomba (harmadik hiba), kapor (ezzel kiesett).
Röviden: volt 50 deka csirkemellem, szeletelve, mustárosra pácolva a hûtõben. Gondoltam, az ennyi embernek - hat gyerek, két felnõtt - kevés lesz. Csíkokra vágtam tehát; kevés olajon kiolvasztottam tíz deka apróra vágott füstölt szalonnát, megdinszteltem rajta két kisebb fej hagymát, majd rádobtam a húst, és átsütögettem. Közben felszeltem egy marék gombát, azt is a többihez adtam, majd a fagyasztóban árválkodó maradék kevéske borsót és kukoricát is. Megszórtam két evõkanál liszttel, felengedtem annyi vízzel, amennyi ellepte, meg mustárt tettem rá, szintén két evõkanállal. Fûszereztem a jó kis olasz fûszerkeverékemmel, meg apróra vágott friss kaporral, és közben galuskát készítettem úgy 60 deka lisztbõl, tíz deka búzadarával. Kifõztem, és a végén összekevertem a raguval.
Meg voltam hatódva. Olyan finom volt.
Közben jöttek a gyerekek.
- Mi lesz az ebéd? Úúú, van benne borsó...?
- Fúúú, van benne gomba...?
- Juj, van benne kukorica...?
- Nem azt mondtad tegnap, hogy ma spagetti lesz?
Mivel a héten hat gyerekünk van (ifjabbik sógorom kettõjével egészültünk ki), egyszerre õk férnek el csak az ...