Mi is az a karamell?

2012-04-23

sponsored links

         Közkívánatra írom nektek , hogyan is jutottam el a karamellhez. Fogalmam sem volt hogy így hívják, majd egy kis kutakodás után találtam a húzott cukor elnevezést. Ezek után összetudtam keresni egy két hasznos dolgot ami ebben a témában fontos lehet.

  Ha  karamell szakértõk olvassák a blogomat és valamit rosszul írtam, vagy nem írtam fel akkor kérem , hogy szóljatok, majd javítom. Viszont, ha még van hasznos információtok ebben a témában, akkor azt szívesen veszem. Tudjátok, mi kezdõk ebbõl is tanulunk :)) .

Elõször is egy kis tananyag a cukorfõzésrõl.

Itt találtam:
http://atheneszki.hu/tananyag/tananyagok/Vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%A1s-idegenforgalom/

A cukor elõkészítése

A fõtt cukorkészítmények elkészítéséhez elsõsorban kristálycukrot vagy finomított kristálycukrot használunk. Elõfordulhat, hogy nagyobb darabokba összeáll a cukor, de mivel vízzel lesz összekeverve, így ez nem okoz problémát. A porcukrot a felhasználás elõtt mindig átszitáljuk. Gyakran elõfordul, - különösen akkor, ha nedves helyen tárolták, hogy csomós lesz, illetve nagy darabokba összeáll hasonlóan a kristálycukorhoz. Ezen úgy tudunk segíteni, hogy nyújtófával megtörjük, esetleg ledaráljuk és ezután szitáljuk át.

A CUKORFÕZÉS FOLYAMATA

A cukor fõzésekor célunk, hogy valamilyen cukoroldatot hozzunk létre. Megkülönböztetünk telítetlen, telített és túltelített cukoroldatokat.

Telítetlen cukoroldat: az oldott cukor koncentrációja kisebb, mint az adott körülményekhez
(nyomás, hõmérséklet, víz /mint oldószer/) tartozó oldhatósága.
Telített cukoroldat: az oldott cukor koncentrációja megegyezik, az adott körülményekhez
(nyomás, hõmérséklet, víz /mint oldószer/) tartozó oldhatóságával.
Túltelített cukoroldat: az oldott cukor koncentrációja nagyobb, mint az adott ...

Folytats a blogon ... lorencukraszda.blogspot.com/2012/04/m...

sponsored links

Keres?s