Mi a baj Kovácsnéval?
sponsored links
Adósotok vagyok egy adalékkal a Szabónés sztorihoz. Hogy tulajdonképpen mit is tud õ jobban, mint ez a szegény Kovácsné, akivel Pataki Mária szembeállította. Hát lássuk.
Tegyük fel, hogy az elkészítendõ ebéd zöldségleves és szilvásgombóc. Ezt fõzi az ügyes és gyorskezû Kovácsné és a kissé lassúmozgású, de jó beosztású Szabóné. Szerezzünk egy stopperórát és álljunk elõször Kovácsné mögé. Megnyomjuk a rugót, a mutató megindul és méri az idõt. Íme feljegyzésünk:
Kihozza a kamrából a zöldséget, megtisztítja, felaprítja és kevergetve puhára párolja - 15 percMeghinti liszttel, felengedi, felforralja - 12 perckiszalad a kamrába krumpliért, felteszi fõni és várja, hogy felforrjon, közben - hogy ne teljék hiába az idõ - rakosgat, újságot olvas - 35 perca megpuhult krumplit megtisztítja, elõkeresi a krumplinyomót és áttöri - 15 perclisztet, tojást hoz a kamrából, elõveszi a gyúródeszkát - 2 perca tésztát összeállítja, kinyújtja, kiszaggatja - 20 perc30 szem szilvát megmos,megszárít, kimagoz - 4 percelkészíti a gombócokat - 10 perczsemlyemorzsát pirít - 5 perctésztafõzéshez vizet forral - 20 perca gombócokat kifõzi - 40 percterít és tálal - 2 perc----------------------------------------------------------------------180 perc
Így tehát az ebéd a fõzés kezdetétõl számított 180 perc, azaz három óra alatt kerül az asztalra.
Menjünk most át Szabóné konyhájába és kezdjük elölrõl az õ mérését. Figyeljük, hogyan dolgozik, lassú, kényelmes mozdulatokkal.
Elõkészíti a gyúródeszkát és minden edényt, amire szüksége lesz. A kamrából egyszerre hoz ki mindent, amire ...