Mi a baj Kovácsnéval?

2012-03-18

sponsored links


Adósotok vagyok egy adalékkal a Szabónés sztorihoz. Hogy tulajdonképpen mit is tud õ jobban, mint ez a szegény Kovácsné, akivel Pataki Mária szembeállította. Hát lássuk.

          Tegyük fel, hogy az elkészítendõ ebéd zöldségleves és szilvásgombóc. Ezt fõzi az ügyes és gyorskezû Kovácsné és a kissé          lassúmozgású, de jó beosztású Szabóné. Szerezzünk egy stopperórát és álljunk elõször Kovácsné mögé. Megnyomjuk a rugót, a mutató megindul és méri az idõt. Íme feljegyzésünk:
Kihozza a kamrából a zöldséget, megtisztítja, felaprítja és kevergetve puhára párolja - 15 perc
Meghinti liszttel, felengedi, felforralja - 12 perc
kiszalad a kamrába krumpliért, felteszi fõni és várja, hogy felforrjon, közben - hogy ne teljék hiába az idõ - rakosgat, újságot olvas - 35 perc
a megpuhult krumplit megtisztítja, elõkeresi a krumplinyomót és áttöri - 15 perc
lisztet, tojást hoz a kamrából, elõveszi a gyúródeszkát - 2 perc
a tésztát összeállítja, kinyújtja, kiszaggatja - 20 perc
30 szem szilvát megmos,megszárít, kimagoz - 4 perc
elkészíti a gombócokat - 10 perc
zsemlyemorzsát pirít - 5 perc
tésztafõzéshez vizet forral - 20 perc 
a gombócokat kifõzi - 40 perc
terít és tálal - 2 perc
----------------------------------------------------------------------
180 perc

Így tehát az ebéd a fõzés kezdetétõl számított 180 perc, azaz három óra alatt kerül az asztalra.

Menjünk most át Szabóné konyhájába és kezdjük elölrõl az õ mérését. Figyeljük, hogyan dolgozik, lassú, kényelmes mozdulatokkal.

Elõkészíti a gyúródeszkát és minden edényt, amire szüksége lesz. A kamrából egyszerre hoz ki mindent, amire ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s