Mezõségi langalló
sponsored links
A langallóról mindenki tudja, hogy mi, és azt is, hogy ezerféleképpen lehet készíteni.
Ezt a változatát a kolléganõm édesanyjától kaptam, és nagyon-nagyon finom lett.:) Én annyit változtattam rajta, hogy került bele 20 dkg teljes kiõrlésû liszt is. Illetve adaptáltam a kenyérsütõgépemhez, ezért a megadott 50 dkg liszt helyett 60-nal csináltam, szárított élesztõvel, és picivel több tejjel. A könnyebbség kedvéért pedig juhtúróval töltöttem, de lehetett volna dinsztelt hagymával, dinsztelt káposztával, édes túróval, szilvalekvárral, bármivel.:)
Mezõségi langalló
Hozzávalók 5 darabhoz: 4 g szárított élesztõ, 60 dkg liszt, 1 evõkanál cukor, 1 csapott evõkanál só, 4 dl tej vagy víz, 10 dkg puha vaj, 50 dkg juhtúró, kevés ...