Mezítlábas túrós lepény villámgyorsan
sponsored links
Valóban gyorsan elkészül, hiszen 5 perc alatt összekeverhetõ, aztán zsupsz be a sütõbe és bõ fél óra múlva ehetõ. Nagyon finom! Amilyen hamar elkészítettem, olyan hamar meg is ettük. :) Gyors hétvégi desszertnek, vagy hétköznap egy tartalmas leves után második fogásnak kitûnõ - szeretettel ajánlom Nektek.
Hozzávalók: 20x20 cm-es tepsihez
- 50 dkg túró
- 3 egész tojás
- 1 kis pohár tejföl (nálam 140 g)
- 5 evõkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint, mi nem szeretjük nagyon édesen)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evõkanál búzadara
- fél csomag sütõpor
- a tetejére porcukor
Elkészítés:
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt is. A búzadarát összekeverjük a sütõporral és a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül hozzáadjuk a túrót is.
2. A tepsit kivajazzuk, liszttel picit megszórjuk, majd beleegyengetjük a túrós masszát, és elõmelegített 160 fokos légkeveréses sütõben kb. 35-40 percig sütjük. Hagyományos sütõben 180 fokon. (a sütési idõ tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérõ lehet)
3. Sütés után kicsit hagyjuk hûlni, szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Receptözön 2012. októberi szám