Meztelen torta élõvirággal díszítve
sponsored links
Nagy divat a meztelen torta készítése. A vélemények megosztóak. Van akinek tetszik van aki teljesen elzárkózik elõle. Én csak ajánlani tudom,hisz nem kell hozzá nagy sütési gyakorlat. Viszont minden alkalomra szebbnél szebb tortákat tudunk készíteni. A meztelen tortát nem vonjuk be csak összetöltjük abba a formába amiben készítettük a piskótánkat. Így is maradhat de divatos ha az oldalán csak egy kevés krémet elkenünk úgy hogy azért kilátszódjanak a piskóták. A valódi angolszász jellegû tortát friss gyümölcsökkel vagy élõvirágokkal díszítjük. A lányomnak nem rég volt a névnapja,és erre az alkalomra készítettem én is egy 15 cm-es kisebb tortát,aminek a tetejét élõvirágokkal díszítettem. Semmi esetre se szerettem volna a virágokat beleszúrni a tortába,ezért én vásároltam a virágosok által használt kerek mûanyagba zárt vizes oázist és ebbe szurkáltam bele a virágokat. Ennek az alja egy kerek mûanyag amit olvasztott csokoládéval oda lehet ragasztani a tortánk tetejére,és késsel alávágva le is emelhetõ.
Hozzávalók a piskótához:
3 db tojás
6 evõkanál hideg víz
A tojások súlyával megegyezõ liszt és cukor
Hozzávalók a krémhez:
1 csomag tejszín ízû fõzõs pudingpor
3 dl. tej
ízlés szerint cukor
25 dkg mascarpone
Hozzávalók a díszítéshez:
1 szál szelõrózsa
1 szál rózsa
kevés rezgõ más néven fátyol virág
8 cm-es mûanyagba zárt kerek vízes oázis
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 160 fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Elsõ lépésben készítsük el a piskótát.
Mérjük le az egész tojásokat és jegyezzük meg a súlyukat.
Üssük fel egy tálba és adjuk hozzá annyi deka cukrot ahány dekák voltak a tojások.
Mérjük ki hozzá a vizet és egy robotgéppel verjük fel habosra.
Mérjünk ki annyi deka lisztet ahány dekák voltak a tojások.
Keverjük el a sütõport a liszttel,és egy fakanál segítségével keverjük a tojásos habba.
Tegyük a sütõbe és süssük tû próbáig,majd hagyjuk a formában kihûlni.
Készítsük el a krémet.
A pudingport a tejjel és az ízlésünknek megfelelõ cukorral fõzzük sûrû krémmé,majd hûtsük ki.
A kész pudinghoz adjuk hozzá a mascarponét és jól habosítsuk fel.
( Ha nem elég édes itt adhatunk hozzá egy kevés porcukrot,én nem szoktam)
Osszuk el három részre a krémet. A piskótánkat vágjuk három részre.
A tortaforma aljába visszarakjuk az egyik lapot majd egyenletesen elkenjük rajta az egyik adag krémet. Befedjük a következõ lappal és a második adag krémet is elkenjük rajta egyenletesen.
Az utolsó lappal beborítjuk és a hûtõbe tesszük egy éjszakára dermedni.
Másnap , kivesszük a formából és a maradék krémmel vékonyan átkenjük az oldalát és a tetejét is.
A vizes oázist egy pillanatra belemerítjük egy tálban lévõ vízbe és azonnal lecsurgatjuk róla a felesleges vizet. Az alját szárazra töröljük. Az élõ virágokat méretre vágjuk és beleszurkáljuk.
Az alját olvasztott csokoládéval lekenjük és a torta tetejére rakjuk.
Hûtõbe tesszük kb. fél órára és ezután szeleteljük.
( Szeletelés elõtt vegyük le a virág díszt róla.)
Hozzávalók a piskótához:
3 db tojás
6 evõkanál hideg víz
A tojások súlyával megegyezõ liszt és cukor
Hozzávalók a krémhez:
1 csomag tejszín ízû fõzõs pudingpor
3 dl. tej
ízlés szerint cukor
25 dkg mascarpone
Hozzávalók a díszítéshez:
1 szál szelõrózsa
1 szál rózsa
kevés rezgõ más néven fátyol virág
8 cm-es mûanyagba zárt kerek vízes oázis
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 160 fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Elsõ lépésben készítsük el a piskótát.
Mérjük le az egész tojásokat és jegyezzük meg a súlyukat.
Üssük fel egy tálba és adjuk hozzá annyi deka cukrot ahány dekák voltak a tojások.
Mérjük ki hozzá a vizet és egy robotgéppel verjük fel habosra.
Mérjünk ki annyi deka lisztet ahány dekák voltak a tojások.
Keverjük el a sütõport a liszttel,és egy fakanál segítségével keverjük a tojásos habba.
Tegyük a sütõbe és süssük tû próbáig,majd hagyjuk a formában kihûlni.
Készítsük el a krémet.
A pudingport a tejjel és az ízlésünknek megfelelõ cukorral fõzzük sûrû krémmé,majd hûtsük ki.
A kész pudinghoz adjuk hozzá a mascarponét és jól habosítsuk fel.
( Ha nem elég édes itt adhatunk hozzá egy kevés porcukrot,én nem szoktam)
Osszuk el három részre a krémet. A piskótánkat vágjuk három részre.
A tortaforma aljába visszarakjuk az egyik lapot majd egyenletesen elkenjük rajta az egyik adag krémet. Befedjük a következõ lappal és a második adag krémet is elkenjük rajta egyenletesen.
Az utolsó lappal beborítjuk és a hûtõbe tesszük egy éjszakára dermedni.
Másnap , kivesszük a formából és a maradék krémmel vékonyan átkenjük az oldalát és a tetejét is.
A vizes oázist egy pillanatra belemerítjük egy tálban lévõ vízbe és azonnal lecsurgatjuk róla a felesleges vizet. Az alját szárazra töröljük. Az élõ virágokat méretre vágjuk és beleszurkáljuk.
Az alját olvasztott csokoládéval lekenjük és a torta tetejére rakjuk.
Hûtõbe tesszük kb. fél órára és ezután szeleteljük.
( Szeletelés elõtt vegyük le a virág díszt róla.)