Meztelen torta élõ virágokkal díszítve 2. / Naked cake
sponsored links
Nagy divat a meztelen torta készítése. A vélemények megosztóak. Van akinek tetszik van aki teljesen elzárkózik elõle. Én csak ajánlani tudom,hisz nem kell hozzá nagy sütési gyakorlat. Viszont minden alkalomra szebbnél szebb tortákat tudunk készíteni. A meztelen tortát nem vonjuk be csak összetöltjük abba a formába amiben készítettük a piskótánkat. Így is maradhat de divatos ha az oldalán csak egy kevés krémet elkenünk úgy hogy azért kilátszódjanak a piskóták. A valódi angolszász jellegû tortát friss gyümölcsökkel és élõvirágokkal díszítik.Semmi esetre se szerettem volna a virágokat beleszúrni a tortába,ezért én vásároltam a virágosok által használt kerek mûanyagba zárt vizes oázist és ebbe szurkáltam bele a virágokat. Ezt a formát olvasztott csokoládéval is oda lehet ragasztani a torta tetejére,de most egy egyszerûbb megoldást találtam ki. Az oázis szélén kis lukak vannak és pont átfér a hústõ rajta. Ezért két hústûvel rögzítettem oda a tortához..
Kapható különféle tortába rakható fiolák a tortás weboldalakon,de nekem azok nem jöttek be,mivel vagy nem jól zárnak és ezért kifolyik a tortára víz,vagy nem lehet bele rakni vizet és ilyenkor a virág gyorsan elhervad benne.Ezért én maradok a virágosok által használt fioláknál és oázisoknál,mivel így tökéletesen elkészíthetõ a virág díszítés és mellesleg egyáltalán nem ér hozzá a virág a tortához,és könnyen le is emelhetõ róla.
Hozzávalók a piskótához:
3 db egész tojás
A tojások súlyával megegyezõ cukor és liszt
6 evõkanál víz
Fél csomag sütõpor
Továbbá: 15 cm-es kerek kapcsos tortaforma,szilikonos sütõpapír méretre vágva, a forma aljába.
Hozzávalók a fehér csokoládékrémhez:
50 dkg mascarpone
4 dl hab tejszín
20 g. instant expressz zselatinpor
20 dkg fehér csokoládé
1 evõkanál olaj
Hozzávalók a díszítéshez: Kevés friss málna,áfonya 3 db macaron és pár szál élõ virág, kis méretû vizes oázis,két darab hústû.
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 170- fokra.
Elsõ lépésben készítsük el a piskótát.
Az egész tojásokat mérjük le és jegyezzük fel a súlyukat.
Üssük fel egy tálba,majd adjuk hozzá a vizet.
Mérjük ki a tojások súlyával megegyezõ cukrot,majd adjuk a tojásokhoz és verjük fel jó habosra egy gépi habverõ segítségével. Mérjük ki a tojások súlyával megegyezõ lisztet,majd keverjük össze a sütõporral. Keverjük bele a tojásos masszánkba egy fakanál segítségével.
A tortaforma aljába tegyük bele a méretre kivágott sütõpapírt,és öntsük bele a piskóta masszát.
Tegyük be a sütõbe és süssük tû próbáig.Amikor elkészült a piskótánk,hagyjuk a formában kihûlni.
Készítsük el a krémet.
A tejszínt a zselatinporral együtt verjük kemény habbá.
Adjuk hozzá a mascarponét.
A csokoládét vízgõz felett olvasszuk fel,majd keverjük hozzá az olajat.
Mascarponés krémbe keverjük bele az olvasztott csokoládét,majd egy kicsit habosítsuk fel.
( Itt jegyezném meg,hogy én nem raktam bele cukrot,mert a piskótában épp elég van,de ha ti édesen szeretitek,akkor ízlés szerint keverjetek a krémbe porcukrot.)
A torta betöltése:
A piskótát vágjuk három egyenlõ részre.
A tortaformát mossuk el,majd töröljük szárazra.
Tegyük bele a piskóta felsõ lapját,ez lesz a tortánk alja.
A krémet osszuk el három egyenlõ részre,majd két adagot töltsük be a lapok közzé a formába.
Ha jól dolgoztunk,akkor a papíros lappal fejeztük be a torta betöltését és maradt egy adag krémünk.
Tegyük a hûtõbe,egy éjszakára dermedni. A maradék krémet is rakjuk be a hûtõbe.
Másnap, vegyük ki a formából a tortánkat és húzzuk le a papírt a tetejérõl.
A maradék krémet habosítsuk fel egy habverõ segítségével,majd vonjuk be vele a vékonyan a tortánkat. Tegyük át egy tortatálra,majd díszítsük fel málna,áfonya és élõ virágokkal.
Fázisfotók a díszítésrõl:
Hoztam nektek egy fotót a keresztlányom ballagásáról.