Mezei sóska leves kovászos uborka lével a kánikulai napokra
sponsored links
Savanykás, sós üdítõ, egyszerû, hideg leves mezei sóskából és kovászos uborka levébõl.
A tejsavas erjesztésû savanyúságok esetében nem csak zöldséget, hanem levet is igen érdemes felhasználni, hiszen az is nagyon egészséges, mint ahogy napjainkban errõl egyre többet lehet hallani, olvasni. Nálunk a kovászos zöldségek leve sokszor elõbb elfogy, mint zöldség, különösen a nyári kánikulában jól esik az enyhén sós, savanykás lé. Mindez összehozva egy lehûtött, natúr sóska krémlevessel.... szóval ajánlom.
A mezei sóskának az elsõ nyár eleji kaszálások utáni frissen hajtott leveleit szedtem. Igen kevés zsiradékon kis fokhagymát pirítva indítottam a sóskát, majd vízzel felöntve pici bazsalikommal, fekete borssal fûszerezve fõztem, turmixoltam, majd kihûlés után hidegen kevertem hozzá a kovászos uborka levet, hogy az abban található hõérzékeny hasznos anyagok (vitaminok, jótékony hatású mikrobák) megmaradjanak.
Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal