Meyer lemon curd piskótában
sponsored links
Aki gasztroblogokat olvas, mostanában nagyon sok oldalon találkozhat a meyer citrommal. A citrom a nevét az amerikai származású felfedezõjérõl kapta, aki Peking közelében találta meg ezt a különleges gyümölcsöt. Valószínûleg a citrom és a narancs keresztezõdésébõl származik. Sima héjú, élénk sárga színû, lédús citrusféle.
Én is figyelemmel kísértem a különbözõ recepteket, kissé irigykedve, mert esélyét sem láttam annak, hogy kisvárosunkban ilyet kapjak. Aztán pár nappal ezelõtt a piacon sétáltunk a barátnõmmel és a zöldségesnél a hagyományos citromok közé keverve felfedeztem ezeket a ragyogó színû gyümölcsöket. Szinte az egész készletet felvásároltam örömömben.
Nem is volt kérdés, hogy lemon curd lesz az elsõ, amit elkészítek belõle. Készítettem már, hagyományos citromból, azt is nagyon szerettük, sõt, süteményekbe is töltöttem belõle. Biztosan emlékeznek sokan a Segítsüti levendulás citromkrémjére és gondolom kevesebbeknek, de egy citromos rolád receptje is ismerõs lehet.
A krém mennyei lett, a meyer citrom lágyabb, szelídebb ízû, mint a hagyományos, érezni a narancsos beütést rajta.
Hozzávalók:
- 3 meyer citrom leve
- 1-2 meyer citrom héja
- 20 dkg cukor
- 2 nagy tojás ...