Meyer citromos choux

2018-03-02

sponsored links

Újra itt az illatos narancssĂĄrga citromok szezonja! ElsĂ” nekifutĂĄsra az elsĂ” choux prĂłbĂĄlkozĂĄsom töltelĂ©kekĂ©nt hasznĂĄltam, de fog mĂ©g mĂĄs is kĂ©szĂŒlni belĂ”lĂŒk;)

De mi is ez pontosan? LeegyszerĂ»sĂ­tve falatnyi Ă©getett tĂ©sztĂĄk, lĂĄgy krĂ©mmel töltve, kicsit bĂ”vebben pedig egy nagyszerĂ» francia desszert, ami a lĂĄtszat ellenĂ©re egyĂĄltalĂĄn nem bonyolult. Nem kell megijedni az Ă©getett tĂ©sztĂĄtĂłl, ugyanis ha szĂ©pen elvĂĄlik a tĂ©szta az edĂ©ny falĂĄtĂłl (mĂĄrpedig el fog), biztos, hogy gyönyörĂ»en fel is fog puffadni sĂŒtĂ©s közben. UtĂĄna pedig nincs mĂĄs dolgunk, mint megtölteni valami nagyon finom krĂ©mmel!:) Én most egy lemon curd alapĂș citromkrĂ©mmel töltöttem meg, szerintem ez a kissĂ© fanyar, lĂĄgy, tejszĂ­nes-citromos krĂ©m remekĂŒl passzol hozzĂĄ, de akĂĄr sima cukrĂĄszkrĂ©mmel is tölthetitek, ha egyszerĂ»bb Ă­zre vĂĄgytok.

Ez volt az elsÔ próbålkozåsom, de mivel ebbÔl is létezik több verzió, biztosan nem is az utolsó, amit megosztok Veletek.

Meyer citromos choux

HozzĂĄvalĂłk

(20-30 darab)

TĂ©szta:

  • 1 dl vĂ­z
  • 1 ek. cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojĂĄs

Krém:

  • 1 meyer citrom hĂ©ja Ă©s leve
  • 4 dkg cukor
  • 1 tojĂĄs
  • 1,5 dkg vaj
  • 1,2 dl hideg tejszĂ­n
  1. A tĂ©sztĂĄhoz egy lĂĄbasban forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzĂĄ a vajat, vĂĄrjuk meg, mĂ­g elolvad Ă©s keverjĂŒk bele a lisztet.Choux kĂ©szĂ­tĂ©se
  2. Folyamatos kevergetĂ©s mellett addig fĂ”zzĂŒk, mĂ­g a tĂ©szta el nem vĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl. (3-4 perc)Égetett tĂ©szta kĂ©szĂ­tĂ©se
  3. FĂ©lrevesszĂŒk, pĂĄr percig hagyjuk hĂ»lni, majd robotgĂ©ppel egyenkĂ©nt hozzĂĄkeverjĂŒk a tojĂĄsokat. Egy lĂĄgy tĂ©sztĂĄt fogunk kapni.Choux kĂ©szĂ­tĂ©se
  4. A tĂ©sztĂĄt habzsĂĄkba töltjĂŒk Ă©s sĂ»tĂ”papĂ­rra egymĂĄstĂłl legalĂĄbb 3-4 cm tĂĄvolsĂĄgra kb. 20ft-os nagysĂĄgĂș kupacokat formĂĄzunk.Choux kĂ©szĂ­tĂ©se
  5. 200 fokra elĂ”melegĂ­tett sĂŒtĂ”be toljuk Ă”ket, ahol 20-25 perc alatt megsĂŒlnek.
  6. A krĂ©mhez lemon curd-öt kĂ©szĂ­tĂŒnk: a citromot alaposan megmossuk, hĂ©jĂĄt lereszeljĂŒk, majd levĂ©t kifacsarjuk.
  7. HÔållĂł tĂĄlba tesszĂŒk a cukorral, Ă©s elkezdjĂŒk melegĂ­teni, mĂ­g fel nem olvad a cukor.
  8. Ekkor fĂ©lrevesszĂŒk Ă©s hozzĂĄadjuk a tojĂĄst. SimĂĄra keverjĂŒk, majd visszatesszĂŒk a gĂ”z fölĂ©.Meyer lemon curd kĂ©szĂ­tĂ©se
  9. SĂ»rĂ»södĂ©sig, folyamatosan kevergetve fĂ”zzĂŒk a gĂ”z fölött.
  10. Ekkor fĂ©lrevesszĂŒk ismĂ©t Ă©s hozzĂĄadjuk a vajat. MegvĂĄrjuk, mĂ­g teljesen elolvad.Meyer citrom mĂĄrtĂĄs kĂ©szĂ­tĂ©se
  11. Ha a tészta és a citromos mårtås is szobahÔmérsékletûre hûlt, összeållítjuk az édességet.
  12. A hideg tejszĂ­nt kemĂ©ny habbĂĄ verjĂŒk Ă©s belekeverjĂŒk a citromos mĂĄrtĂĄsba.Meyer citrom krĂ©m kĂ©szĂ­tĂ©se
  13. Az Ă­gy kapott krĂ©mmel Ăłvatosan megtöltjĂŒk a tĂ©sztĂĄk ĂŒreges belsejĂ©t.Meyer citromos choux kĂ©szĂ­tĂ©se
  14. TĂĄlalĂĄs elĂ”tt megszĂłrhatjuk porcukorral Ă©s kevĂ©s citromhĂ©jjal dĂ­szĂ­tjĂŒk.

Meyer citromos choux


Folytatás a blogon ... sutidoboz.hu/meyer-citromos-choux/

sponsored links

Keres?s