Mexikói tekercs

2014-05-18

sponsored links


Mielõtt ismét átveszik az uralmat a sütik, jöjjön egy a sok elmaradás közül. Félórás vacsora kategóriában az egyik legkedvesebb versenyzõ:




Hozzávalók:

1 csomag réteslap
1 nagy zacskó mexikói serpenyõs zöldségkeverék (Aldi, vagy Penny a gazdaságos lelõhely)
opcionálisan sonka vékony szeletekre vágva
1 vöröshagyma
1 ek+ 1 tk étolaj
kis pohár tejföl
só, bors ízlés szerint
1 tk koriander

A sütõt elõmelegítem 200 fokra.
A hagymát karikázom, az olajon pirítom, majd a serpenyõs zöldségkeveréket a leírás szerint elkészítem (kb. 10 perc), közben a tejfölt a fûszerekkel elkeverem.
Egy kisebb méretû tepsit készítek elõ, alját olajozom vagy sütõpapírral bélelem.
A réteslapokat hármasával nedves konyharuhára helyezem, a kész zöldséget (és esetleg a sonkát) a lapok közepére halmozom, majd óvatosan feltekerem. A tepsibe helyezett töltött tekercsek tetejét tejföllel megkenem, és forró sütõben kb. 15 percig sütöm. 5 perc pihentetés után tálalom. Kis reszelt sajttal, újabb adag fûszeres tejföllel gazdagítható, valamint kiváló köret grillezett hússzeletekhez is. Kérdés, mikor lesz végre egy jó kis grillezõs hétvége? :)

Folytats a blogon ... konyha-sziget.blogspot.com/2014/05/me...

sponsored links

Keres?s