Mexikói sajtleves kukoricával, tekilával és tortillával
sponsored links
Mexikói sajtleves kukoricával, tekilával és tortillával
Egy kis exotikum, mert a sajtlevest nem csak a franciák kedvelik.Hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg kukorica (konzerv)
- 2 db chilipaprika
- 12,5 dkg krémsajt (Philadelphia zöldfûszeres)
- 15dkg keménysajt
- 1 db húsleveskocka
- 1 dl tej
- 5 cl Tekila
- só
- õrölt fehér bors
- õrölt chilipaprika
- szerecsendió
- Tabasco
- olívaolaj
- 1 db tortilla lap
Elkészítés:
A fokhagymát aprítom, a tortillát csíkokra, a chilit kariára vágom. A sajtot lereszelem.
A vajat kevés olívaolajon megolvasztom egy lábasban, megpirítom benne a lisztet, hozzáadom a fokhagymát. Kevés vízzel simára keverem.
Beleteszem a kukoricát, a chilit és öntök bele vizet, hozzáadom a leveskockát, fûszerezem, 5 percig fõzöm, majd hozzáadom a sajtokat, felrottyantom, beleöntöm a Tekilá-t.
Tálaláskor teszek rá kukorica szemeket, sajtforgácsot, tortillacsíkokat, locsolok rá Tabascot.