Mexikói paradicsomleves
sponsored links
VIVA LA MEXICO!
Kalandozás:
Mexikó minden államában más és más a specialitás, de az egész országra jellemzõ, hogy nagyon sok tengeri állatból készült ételt fogyasztanak. Az ételek jellegzetes ízét elsõsorban a speciális fûszerek adják. Elsõ a paprikafogyasztásban, és kb. húszféle borsot használnak. Jellemzõen nagyon csípõsen fõznek. Tipikusan mexikói növény a jalaepena paprika, amihez ma már nálunk is hozzá lehet jutni. Az ebbõl készült leves receptjét is is megtalálhatjátok.
A mexikóiak rengeteget esznek, egyik fõ foglalatosságuk az evés. Egy találó megjegyzés: Mexikóváros egyik fele fõz, a másik meg megeszi.
Kóstoljuk meg!
A recept ? Hozzávalók 4 fõre:
2 doboz paradicsom szósz
4 fej vöröshagyma
1 db paprika
4 nagyobb fokhagyma
5 evõkanál olíva olaj
3 dl húsleves alaplé
koriander
bazsalikom
10 dkg vaj
só
cukor
vegeta
trappista sajt
A hagymákat és a paprikát kockára vágjuk, majd megfuttatjuk a vajban.
Közben a húsleveslét és a paradicsomszószt összekeverjük és forralni kezdjük. Ha kissé megpirult a hagyma, akkor egy kis leveslével, az olívaolajjal összeturmixoljuk majd a levesbe öntjük. Beletesszük a fûszereket (koriander, bazsalikom) egy kis só, és ízlés szerint cukorral édesítjük.
A trappista sajtot nagy lukú reszelõn lereszeljük és a leveses tálkába tesszük. Pirítóssal tálaljuk.
Kalandozás:
Mexikó minden államában más és más a specialitás, de az egész országra jellemzõ, hogy nagyon sok tengeri állatból készült ételt fogyasztanak. Az ételek jellegzetes ízét elsõsorban a speciális fûszerek adják. Elsõ a paprikafogyasztásban, és kb. húszféle borsot használnak. Jellemzõen nagyon csípõsen fõznek. Tipikusan mexikói növény a jalaepena paprika, amihez ma már nálunk is hozzá lehet jutni. Az ebbõl készült leves receptjét is is megtalálhatjátok.
A mexikóiak rengeteget esznek, egyik fõ foglalatosságuk az evés. Egy találó megjegyzés: Mexikóváros egyik fele fõz, a másik meg megeszi.
Könnyen, gyorsan elkészíthetõ különlegesség!
Kóstoljuk meg!
A recept ? Hozzávalók 4 fõre:
2 doboz paradicsom szósz
4 fej vöröshagyma
1 db paprika
4 nagyobb fokhagyma
5 evõkanál olíva olaj
3 dl húsleves alaplé
koriander
bazsalikom
10 dkg vaj
só
cukor
vegeta
trappista sajt
A hagymákat és a paprikát kockára vágjuk, majd megfuttatjuk a vajban.
Közben a húsleveslét és a paradicsomszószt összekeverjük és forralni kezdjük. Ha kissé megpirult a hagyma, akkor egy kis leveslével, az olívaolajjal összeturmixoljuk majd a levesbe öntjük. Beletesszük a fûszereket (koriander, bazsalikom) egy kis só, és ízlés szerint cukorral édesítjük.
A trappista sajtot nagy lukú reszelõn lereszeljük és a leveses tálkába tesszük. Pirítóssal tálaljuk.