Mexikói leves kolbásszal
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg pikáns sütni való kolbász,
- 20 dkg csemegekukorica (fagyasztott),
- 1-1 kis konzerv (40 dkg) vörösbab és hámozott paradicsom,
- 1-1 zöld-és piros színû paprika,
- 1 lilahagyma,
- 0,5 avokádó,
- 1 zöldhagyma,
- só, õrölt bors,
- pici cukor és citromlé,
- õrölt csili
Elkészítése:
- A kolbászt karikára vágva egy fazékban lepirítjuk (zsiradék hozzáadása nélkül). Ezután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, illetve a kis kockára vágott kétféle paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 10 percig fõzzük.
- Leszûrjük és átmossuk a babot, majd a kukoricával együtt a leveshez adjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, és további 10 percig fõzzük.
- Végül õrölt borssal, cukorral, csilivel, és citromlével ízlés szerint fûszerezzük.
- A kolbászt belekavarjuk, majd a levest tálaláskor megszórjuk avokádókockával, és zöldhagyma darabokkal.