Mexikói jellegû töltött cukkini
sponsored links
Anyósomnál vendégszerepeltem a konyhában. S hát a kertje adja a fõzés alapját. Jól ki is néztem ezt a karalábés receptet, aztán meg eldöntöttük, hogy ez nekünk most mennyivel jobb lesz cukkinivel?hát lett. Meg tanulság is. Anyósom szerint kellett volna a töltetlékbe rizs, vagy krumpli, vagy legalább tócsni mellé köretnek. Részemrõl csak sósabbnak szerettem volna a cukkinit, mert a tejföllel tökéletesen megfelelõ laktató fogásnak bizonyult. Estére Anyósom magának újragondolta a maradékot - mi jóféle fokhagymás lángossal kúráltuk magunkat ;)
Mexikói jellegû töltött cukkini
10 dkg hagyma
2 dkg fokhagyma
2 ek olaj
20 dkg darált hús
Só, bors, oreganó
28 dkg mexikói zöldségkeverék (CH 31,9g)
2 dl paradicsomlé2 cukkini (kikaparva összesen 1,9 kg)
10 dkg reszelt sajt
A hagymákat megtisztítjuk és finomra daráljuk, majd az olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a darált húst és fehéredésig forgatjuk. Hozzáadjuk a fûszereket, a zöldségkeveréket, felöntjük a paradicsomlével és addig fõzzük, amíg szépe besûrûsödik. Közben a cukkiniket megmossuk, belsejüket kivájjuk, besózzuk. Egy tepsire fektetjük a keletkezett csónakokat, megtöltjük a raguval és 200 fokos sütõben 25 percet sütjük, ekkor rászórjuk a reszelt sajtot, majd visszatoljuk a sajt pirulásáig (vagy nem, ha úgy vagyunk, mint én és nagyon sietünk:P). Tejföllel tálaljuk.