Mexikói bab
sponsored links
Tápláló, egyszerû, finom és nagyon szeretjük!
Nálunk a legkisebb nem szereti a csípõs ételeket ezért én a chilit vagy kihagyom, ilyenkor mellé tálalom, vagy a végén teszem bele, amikor már vettem ki a kicsinek egy jó nagy adagot. Így nem gond, hogy nem egyformán szereti a család, mindenkinek megmarad az élvezet.
Hozzávalók:
50 dkg darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
2 nagy gerezd foghagyma
20 dkg morzsolt kukorica
30 dkg bab
1 konzerv sûrített paradicsom
olaj
chili
só
bors
fûszerpaprika
oregánó
római kömény
Elkészítés:
A babot elõzõ este beáztatjuk, így jól megszívja magát és hamar megpuhul.
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk, rányomjuk a foghagymát, megszórjuk ízlés szerint a fûszerekkel, amivel átkeverjük és mielõtt a paprika megkeseredne kevés vizet vagy alaplevet öntünk alá. Belekeverjük a babot, öntünk alá még annyi vizet, hogy majdnem ellepje és fedõ alatt majdnem puhára fõzzük. Hozzáadjuk a kukoricát és készre fõzzük, ha már megpuhult a bab, akkor hozzákeverjük a sûrített paradicsomot is! Ha a paradicsom nagyon savanyú, akkor én egy kevés cukrot szoktam hozzáadni.Ezen a ponton, kóstolás után még fûszerezem az ételt ha szükséges! Jól összeforraljuk!
Friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg