Mexikói aszalt szilvás csirke csípõs habaneroval

2012-02-19

sponsored links

 

Ha egy étel leírásában az szerepel, hogy "mexikói", akkor mindenki  rögtön babra és kukoricára gondol.
Pedig ebben a recepten nem szerepel se a bab, se a kukorica. Hanem sokkal izgalmasabb csípõs aszalt szilvás csodás egytálétel lesz készül a az illatosan erõs habanero paprikával, krumplival, hagymával , és cukkinivel. 


Habanero (magyarul havannai, de a latin neve- capsicum chinese - alapján meg kínai paprikának a nevezik) . A nevével ellentétben sem Kubában sem Kínában nem gyakori, viszont igen elterjedt a Yucatán félszigeten.
 A mexi kói habanero bogyója éretlenül zöld, éretten narancs, sárga vagy fehér, a karibi piros illetve vörös.  Igen magas kapszaicin tartalommal bíró, veszettül csípõs, de mégis aromásan ízletes paprika.
Jellegzetesen trópusi gyümölcsre emlékeztetõ íze miatt pikáns szószokhoz, paradicsomszószhoz  és húsételekhez használjuk.


A csirkét a zöldségekkel elkészíthetjük egy nagy serpenyõben egyszerre is, de autentikus változatban inkább külön sütik a csirkét és a zöldségeket.
Most sikerült igazi kukoricán nevelt tanyasi csirkét beszereznem úgyhogy alig vártam, hogy valami jót készíthessek belõle.  A csirkének hatalmasak voltak a combjai, de hormonkezelés hiányában igen kis csoffadt volt a mellehúsa. Ezért kerestem olyan receptet, amiben a csirke minden darabjából egyszerre készül az ebéd.  Az aprólék pedig finom zöldséges csirkelevesbe került.

Hozzávalók 4 fõre: ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2012/02/19/mexikoi...

sponsored links

Keres?s