Mexikói aszalt szilvás csirke csípõs habaneroval
sponsored links
Ha egy étel leírásában az szerepel, hogy "mexikói", akkor mindenki rögtön babra és kukoricára gondol.
Pedig ebben a recepten nem szerepel se a bab, se a kukorica. Hanem sokkal izgalmasabb csípõs aszalt szilvás csodás egytálétel lesz készül a az illatosan erõs habanero paprikával, krumplival, hagymával , és cukkinivel.
Habanero (magyarul havannai, de a latin neve- capsicum chinese - alapján meg kínai paprikának a nevezik) . A nevével ellentétben sem Kubában sem Kínában nem gyakori, viszont igen elterjedt a Yucatán félszigeten.
A mexi kói habanero bogyója éretlenül zöld, éretten narancs, sárga vagy fehér, a karibi piros illetve vörös. Igen magas kapszaicin tartalommal bíró, veszettül csípõs, de mégis aromásan ízletes paprika.
Jellegzetesen trópusi gyümölcsre emlékeztetõ íze miatt pikáns szószokhoz, paradicsomszószhoz és húsételekhez használjuk.
A csirkét a zöldségekkel elkészíthetjük egy nagy serpenyõben egyszerre is, de autentikus változatban inkább külön sütik a csirkét és a zöldségeket.
Most sikerült igazi kukoricán nevelt tanyasi csirkét beszereznem úgyhogy alig vártam, hogy valami jót készíthessek belõle. A csirkének hatalmasak voltak a combjai, de hormonkezelés hiányában igen kis csoffadt volt a mellehúsa. Ezért kerestem olyan receptet, amiben a csirke minden darabjából egyszerre készül az ebéd. Az aprólék pedig finom zöldséges csirkelevesbe került.
Hozzávalók 4 fõre: ...