Mexik?i recept szerint: szilv?s-z?lds?ges csirke
sponsored links
V?gre egy mexik?i recept, amibe nem kell cs?p?s :). Igaz?b?l semmi olyan hozz?val? nincs benne, amit a mexik?i konyha kapcs?n, r?gt?n r?v?gn?k: kukorica, bab, chili, nyomuk sincs. A recept Chiapas ?llamb?l sz?rmazik, ?s az a titka a specialit?snak, hogy a csirk?t el?z?leg bep?coljuk, ?gy m?r f?z?s el?tt ?tj?rja a fokhagyma pik?ns ?s a fah?j ?des arom?ja.
Mexik?i recept szerint:
szilv?s-z?lds?ges csirke
Hozz?val?k:
- 1 fej hagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 1 kk ?r?lt fah?j
- s?
- 1 kg csirkemell
- 3 s?rgar?pa
- 1 cukkini vagy 2-3 kisebb zsenge t?k
- 4 krumpli
- olaj
- vaj
- bab?rlev?l
- rozmaring
- 1/2 l h?sleves alapl?
- 2 dl sz?raz feh?rbor
- kb. 24 szem magozott aszalt szilva
- 1 ek ?tkez?si kem?ny?t?
Elk?sz?t?s:
- A megtiszt?tott hagym?t lereszelj?k, ?s ?sszekeverj?k a z?zott fokhagym?val, fah?jjal, s?val.
- A k?zepes darabokra v?gott csirkemelleket bed?rzs?lj?k a fokhagym?s p?ccal ?s n?h?ny ?r?t lef?dve pihentetj?k, hogy ?tj?rj?k az ?zek.
- A s?rgar?p?t ?s a t?k?t megtiszt?tjuk, f?lcentis karik?kra v?gjuk.
- A cukkinit s?s v?zben 5 percig f?zz?k, a s?rgar?p?t pedig 10 percig.
- A krumplikat megh?mozzuk is szint?n s?s v?zben 20 percig f?zz?k. Kiszedj?k, majd miut?n kih?lt, karik?kra v?gjuk.
- Egy l?bosban vajat ?s olajat hev?t?nk, beletessz?k a p?colt csirkemelleket, majd t?bbsz?r megforgatva pirosra s?tj?k.
- Hozz?adjuk a bab?rlevelet, rozmaringot (1 ?gacska), majd fel?ntj?k az alapl?vel. Lass? t?z?n, fed? alatt, f?l ?r?n ?t f?zz?k.
- Ezut?n fel?ntj?k a borral ?s addig f?zz?k, m?g a fele folyad?l elf?.
- Hozz?adjuk a z?lds?geket ?s az aszalt szilv?t, tov?bbf?zz?k 10 percig.
- A kem?ny?t?t elkeverj?k 3 ev?kan?l v?zben ?s az ?telhez adjuk, elkeverj?k. 2 percig forraljuk.