Metélõhagymás pogácsa - 16. Blogkóstoló
sponsored links
Elérkezett a Blogkóstoló 16. fordulója. Ezúttal Vea vette át a stafétát és õ vállalta a forduló lebonyolítását. Vea blogját már jól ismerem, mert már volt szerencsém nála blogkóstolni még a 10. fordulóban, ahol egy isteni finom túrós buktatortát készítettem el tõle.
Vea most Gabi Fûszermánia blogját sorsolta nekem, ahonnan ezt a szuper kis pogit csináltam.
Pár dolgot változtattam csak a recepten: azon kívül, hogy ch csökkentett lisztet használtam, nem rozmaringal, hanem metélõhagymával ízesítettem a pogit, és én nem hajtogattam a tésztát (idõ hiányában).
Mit is mondhatnék azon kívül, hogy nagggyon finom lett, még a szüleim sem gyõzték dicsérgetni és csak úgy tünedeztek el a pogik szép sorban a tányérról :)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (nálam ch csökk)
- 2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
- 25 dkg margarin
- 1 csokor metélõhagyma
- 1.5 ek. só (nem púpozott)
- 3 dkg élesztõ
- kb 1 dl tejföl
Elkészítés:
Robotgépbe tesszük a lisztet, a sót és a felkockázott margarint, majd beindítom, hogy a gép elmorzsolja a lisztet a vajjal (persze dolgozhatunk kézzel is, de így egyszerûbb).
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az elmorzsolt élesztõt, a felaprított metélõhagymát és a tejfölt is, majd ismét elindítjuk a gépet.
Ahogy összeállt a tésztánk, kézzel is alaposan átdolgozzuk, majd lisztezett deszkán letakarva hagyjuk pihenni 30 percet.
Pihentetés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, a tetejét bevagdossuk, lekenjük tojássárgájával, majd kiszaggatjuk.
10-15 percet hagyjuk így is pihenni, majd mehet is a sütõbe kb 25-30 percre.
Fûszermánia eredeti receptjét itt találhatjátok.
Vea most Gabi Fûszermánia blogját sorsolta nekem, ahonnan ezt a szuper kis pogit csináltam.
Pár dolgot változtattam csak a recepten: azon kívül, hogy ch csökkentett lisztet használtam, nem rozmaringal, hanem metélõhagymával ízesítettem a pogit, és én nem hajtogattam a tésztát (idõ hiányában).
Mit is mondhatnék azon kívül, hogy nagggyon finom lett, még a szüleim sem gyõzték dicsérgetni és csak úgy tünedeztek el a pogik szép sorban a tányérról :)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (nálam ch csökk)
- 2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
- 25 dkg margarin
- 1 csokor metélõhagyma
- 1.5 ek. só (nem púpozott)
- 3 dkg élesztõ
- kb 1 dl tejföl
Elkészítés:
Robotgépbe tesszük a lisztet, a sót és a felkockázott margarint, majd beindítom, hogy a gép elmorzsolja a lisztet a vajjal (persze dolgozhatunk kézzel is, de így egyszerûbb).
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az elmorzsolt élesztõt, a felaprított metélõhagymát és a tejfölt is, majd ismét elindítjuk a gépet.
Ahogy összeállt a tésztánk, kézzel is alaposan átdolgozzuk, majd lisztezett deszkán letakarva hagyjuk pihenni 30 percet.
Pihentetés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, a tetejét bevagdossuk, lekenjük tojássárgájával, majd kiszaggatjuk.
10-15 percet hagyjuk így is pihenni, majd mehet is a sütõbe kb 25-30 percre.
Fûszermánia eredeti receptjét itt találhatjátok.