Metélõhagyma krémleves sajtos pirítóssal

2017-03-14

sponsored links




Hozzávalók: 

  • 10 dkg metélõhagyma (snidling)
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 dl fõzõtejszín
  • 4 szelet rozskenyér
  • 4 evõkanél reszelt sajt
  • 5 evõkanál vaj
  • 8 dl húsalaplé
  • só, õrölt bors


Elkészítése: 

  • 1 evõkanál vajat olvasztunk egy fazékban, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, a kockára vágott krumplit, és kavargatva lepirítjuk. 
  • Beleszórjuk a darabokra vágott metélõhagyma háromnegyedét, felöntjük alaplével, és addig fõzzük, amíg a krumpli megpuhul. A maradék metálõhagymát (néhány szálat tegyünk félre a tálaláshoz), illetve a tejszínt hozzáadva, az egészet összeturmixoljuk. Sózuuk és borsozzuk. 
  • Egy serpemyõben a maradék vajon ropogósra sütjük a csíkokra vágott rozskenyeret. 
  • leMég melegen megszórjuk sajttal, és a forró leves mellé kínáljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/03/metelo...

sponsored links

Keres?s