Metélõhagyma krémleves sajtos pirítóssal
sponsored links
Hozzávalók:
- 10 dkg metélõhagyma (snidling)
- 1 nagyobb burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3 dl fõzõtejszín
- 4 szelet rozskenyér
- 4 evõkanél reszelt sajt
- 5 evõkanál vaj
- 8 dl húsalaplé
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- 1 evõkanál vajat olvasztunk egy fazékban, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, a kockára vágott krumplit, és kavargatva lepirítjuk.
- Beleszórjuk a darabokra vágott metélõhagyma háromnegyedét, felöntjük alaplével, és addig fõzzük, amíg a krumpli megpuhul. A maradék metálõhagymát (néhány szálat tegyünk félre a tálaláshoz), illetve a tejszínt hozzáadva, az egészet összeturmixoljuk. Sózuuk és borsozzuk.
- Egy serpemyõben a maradék vajon ropogósra sütjük a csíkokra vágott rozskenyeret.
- leMég melegen megszórjuk sajttal, és a forró leves mellé kínáljuk.