Mese az ellaposodott repertoárról
sponsored links
Be kell, hogy valljam, elkényelmesedtem. Engem is elért az ellaposodott repertoár szindróma. Vagyis egyensúlyozva a munka1, munka2, háztartás, élet, pihenés között, fõzés tekintetében túlélésre játszottam. Lassan ugyanaz a 10 kaja került fel a hûtõre kifüggesztett kívánság listára, és két hetes vetésforgóban ugyanaz került az asztalra. Az ellaposodó párkapcsolattal ellentétben ebbõl nem lehet kilépni, mert enni kell, és ha szûkös a keret, fõzni is jobban megérni. Azonban ebben az idõszakban tanultam meg azt is, hogy nem kell mindig belehalni a fõzésbe, lehetnek kivételes napok, amikor leugrom egy gyrosra, vagy a kínaiba. Mérlegelni kell. És ebben szegény Uramnak mennyi év munkája van! A másik oldalról pedig úgy alakult, hogy megint képbe került a blog. Zavart, hogy elhanyagolom, mert régen azért erõsen motivált, hogy legalább hetente egy újdonság felkerüljön mind az asztalunkra, mind a blogra.
Szóval elfogadtam a kihívást: keljen életre ismét a blog, újítsam fel a receptkészletet, legyen megint öröm a fõzés, ha már idõt szánok rá. Irány a piac (le kell gyõzni a lustaságot), preferáljam az idénygyümölcsöket, zöldségeket, vegyem fel a trendek fonalát. Csapjunk bele a lecsóba! J
Ha már rugalmas a munkaidõm, pénteken kiszaladtam a Hunyadi téri kispiacra. Mindent megvettem, ami csak belefér a hátizsákomba. Mivel alig voltak, tõlem szokatlan módon szóba elegyedtem egy árussal, isteni szamócát vettem (fele annyiért, mint a bolti görög eper), kajszit, ropogós cseresznyét. Egy másiknál spárgát kimérve, nem csomagban, így csak annyit vettem, ami egy étkezésre elég is. Uborka, koktélparadicsom, paprikák, patisszon magyar termelõktõl. Inspiráló volt, beindult az agyam, pörögtek a receptek, és megint rá kellett jönnöm, hogy mennyivel jobb íze van ezeknek a cuccoknak, mint az elõre csomagolt bolti testvéreiknek. Tényleg le kell gyõzni a lustaságot! Ha esetleg szintén alkotói válságban van a kedves olvasó, itt a jövõ heti menütervezetem. Nem fõzök minden nap frisset és tartunk húsmentes napokat is.
rántott patisszon rizibizvel és tartárral
tavaszi vegyes zöldségleves
tojásos nokedli
spárgás, sajtos karajszeletek