Mert zöldség nélkül nincs hús.. Megint egy gyors vacsora
sponsored links
Mint tudja az engem régóta követõ kedves Olvasó, fanatikus zöldségimádó vagyok. Alapvetõen szeretem a húsos ételeket, de valahogy zöldség nélkül egyik sem esik jól. Ráadásul a hús meglehetõsen drága - most már a zöldség is, tudom -, mégis egyensúlyt lehet teremteni - testben és pénztárcában is - azzal, ha 1/3-2/3 arányban használjuk a fenti alapanyagokat.
Szeretem a gyorsan elkészíthetõ ételeket, nem használok konzerv zöldségeket, mert a fenlöntõlétõl a hátamon is feláll a szõr, illetve nem tudom, mi van benne, tehát marad a saját, a friss, vagy a fagyasztott verzió. Ráadásul Mr. Kardos és az én emésztõrendszerem sem vesz be akármit, megegyeztünk tehát abban, hogy lehetõség szerint azt esszük hét közben is, ami a konyhánkból kikerül. Így kétnaponta esténként fõzök. Általában gyorsakat, ezért lehet nálam "sok" gyorsan elkészíthetõ, de legalábbis nem mellette állós ételt találni.
A mai egy gyors zöldséges-húsos ragu
25 dkg csirkemell filé
4 csík szeletelt bacon, vagy sonka (mindegy, valami füstölt)
25 dkg zöld hüvelyû zöldbab (fagyasztott volt)
15 cm póréhagyma
2 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 dl laktózmentes tejföl (ez nem muszáj, csak miattam..)
1 ek olívaolaj
só, bors
A húsokat csíkokra, a pórét, sárgarépát gyufaszálra vágtam. Az olajon megpirítottam, a húst és a szalonnát, majd mehetett bele az összes zöldség, az összetört fokhagyma, s a fûszerek. Nem tettem alá vizet, a fagyasztott babból kijön egy csomó lé. Kb.15 perc alatt kész, ilyenkor a hús már jó az elõsütésnek köszönhetõen, a zöldségek még ropognak. Belekevertem a tejfölt, egyet rottyan és kész is!
A képek nem lettek túl jók, s talán kicst mindenkinek a Chocito reklám jut eszébe, miszerint ronda és finom, ezt nézzék el nekem.
Rizzsel tálaltam. Gyors és finom. Próbálják ki!