Mert ropogósan a legjobb?
sponsored links
Imádom a ropogós csirke szárnyat, viszont nagyon nem szeretem, ha a panír alatt a csirke bõre nincs jól átsülve, egyszerûen olyankor már nem is esik jól az étel? Mint az a bizonyos gyorséterembe is így készítik? egyszer kóstoltam, azóta többet nem, és ugye bár 4-5 db-ot adnak 750-ért, ennyiért egy kg tudok venni a piacon, még olcsóbban is? Szóval ki okosodtam, hogyan lehet jó ropogós szárnyacskákat készíteni?Így most megosztom veletek? ez a receptem nagy népszerûségnek örvend a családom és barátaim körében?
Készítsétek el, nagyon finom? :)
Extra ropogós fûszeres csirkeszárny-tejszínes krumplipürével
Hozzávalók:
1 kg csirke szárny
Fûszerek:
hét bors fûszer ? vagy õrölt bors
só ? himalája
kakukkfû
2 gerezd fokhagyma - átnyomva
õrölt babérlevél
õrölt kömény
Panírozáshoz:
natúr kukoricapehely ? cornflakes
kukoricaliszt
sajt ? reszelt
chili pehely
színes bors - durvára tört
tojás
Elkészítése:
A csirke szárnyak, szárnyvégét levagdossuk ? erre nincs szükség ? utána a hajlatnál kettévágjuk. A fent hozzávalókkal fûszerezzük, meglocsoljuk extra szûz olíva olajjal. És 30 percet, vagy akár egy éjszakán keresztül a hûtõbe pácoljuk.
Ha bepácolódott a hús, akkor tegyük egy tepsibe, tegyünk rá egy kis olíva olajat és alufólia alatt kb. 10-15 percig magas hõfokon süssük, ezt követõen alufólia nélkül max. 5 percig. Akkor jó, ha három negyedig megsült a csirke szárny.
Ha készen vagyunk, hagyjuk kihûlni, addig készítsük elõ a panírozáshoz az alapanyagokat.
Egy jó adag natúr kukoricapelyhet összedarálunk, vagy egy zárt zacskóba tesszük, és nyújtófával 2-3* átmegyünk rajta, de csak annyira, hogy maradjanak különbözõ nagyságú darabok, de egy kis része legyen durvább zsemlemorzsa minõségû, hogy a panír egyenletes, és olyan rusztikus legyen., de aki szeretné, lehet egy kicsit finomabbra is. Ebbe a keverékbe, chili pehelyt, színes durvára tört borst, sót és sajtot reszelek.
Ezt követõen bundázhatjuk az elõkészített, kihûlt szárnyacskákat: kukoricaliszt (ez azért jobb, mint a sima liszt, mert egyáltalán nem szívja meg olajjal magát a panír, ha sima olajat használunk) ? (viszont én kókusz olajat használok: lásd: alapanyagok, ettõl függetlenül is kukoricalisztet használok), tojás, és az elkészített fenti morzsába panírozom az több mint félig átsült csirke szárnyakat. Mivel már elõsütöttük a csirkét, így hamar megsül az olajban, akkor jó, amikor szép arany barnára megsült a panír. Tejszínes krumplipürével tálaljuk.
Az egészséges étrendet követõek salátával fogyasszák.
A krumplipürét illetõen is igaz a mondás, miszerint ahány ház, annyi szokás? Nálunk a lányom Ancsa szokta készíteni a krumplipürét, az igazi krémesség, lágyság és ízletesség jellemzi, egyszerûen fenséges?
Ha szeretnéd kipróbálni, íme a recept:
Tejszínes krumplipüré:
Hozzávalók:
1 kg krumpli
5 dkg vaj
1 dl tej
1-2 dl tejszín
ételízesítõ
szerecsendió ? ez elhagyható, aki nem szereti
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk, majd tegyük fel annyi vízben, ami pont ellepi. Ízesítsük ételízesítõvel, és lassú tûzön fõzzük puhára. Amikor megfõtt a krumpli, szûrjük le, adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel keverjük simára. Közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt ? annyit adjunk hozzá, amennyit a krumpli felvesz ? de még nem folyik szét, hanem olyan szép krémes állagú lesz. Aki szereti, reszelhet bele egy kicsi szerecsendiót, de ne sokat, mivel nagyon intenzív az íze.
*Tipp: ha sima zsemlemorzsás panírozást használok, akkor is mindig elõsütöm a fentiek alapján a csirke szárnyakat.
Jó étvágyat!
Klarissza
Ropogós élvezet egzotikus ízekkel
Kicsi ropogtatni való ? bárhol ? bármikor?
A 3-as szám bûvölete, mert így a legjobb?
Te is élvezd, olaszos temperamentummal?
Sült bulgur ? egy egészséges vacsora?
Készítsétek el, nagyon finom? :)
Extra ropogós fûszeres csirkeszárny-tejszínes krumplipürével
Hozzávalók:
1 kg csirke szárny
Fûszerek:
hét bors fûszer ? vagy õrölt bors
só ? himalája
kakukkfû
2 gerezd fokhagyma - átnyomva
õrölt babérlevél
õrölt kömény
Panírozáshoz:
natúr kukoricapehely ? cornflakes
kukoricaliszt
sajt ? reszelt
chili pehely
színes bors - durvára tört
tojás
Elkészítése:
A csirke szárnyak, szárnyvégét levagdossuk ? erre nincs szükség ? utána a hajlatnál kettévágjuk. A fent hozzávalókkal fûszerezzük, meglocsoljuk extra szûz olíva olajjal. És 30 percet, vagy akár egy éjszakán keresztül a hûtõbe pácoljuk.
Ha bepácolódott a hús, akkor tegyük egy tepsibe, tegyünk rá egy kis olíva olajat és alufólia alatt kb. 10-15 percig magas hõfokon süssük, ezt követõen alufólia nélkül max. 5 percig. Akkor jó, ha három negyedig megsült a csirke szárny.
Ha készen vagyunk, hagyjuk kihûlni, addig készítsük elõ a panírozáshoz az alapanyagokat.
Egy jó adag natúr kukoricapelyhet összedarálunk, vagy egy zárt zacskóba tesszük, és nyújtófával 2-3* átmegyünk rajta, de csak annyira, hogy maradjanak különbözõ nagyságú darabok, de egy kis része legyen durvább zsemlemorzsa minõségû, hogy a panír egyenletes, és olyan rusztikus legyen., de aki szeretné, lehet egy kicsit finomabbra is. Ebbe a keverékbe, chili pehelyt, színes durvára tört borst, sót és sajtot reszelek.
Ezt követõen bundázhatjuk az elõkészített, kihûlt szárnyacskákat: kukoricaliszt (ez azért jobb, mint a sima liszt, mert egyáltalán nem szívja meg olajjal magát a panír, ha sima olajat használunk) ? (viszont én kókusz olajat használok: lásd: alapanyagok, ettõl függetlenül is kukoricalisztet használok), tojás, és az elkészített fenti morzsába panírozom az több mint félig átsült csirke szárnyakat. Mivel már elõsütöttük a csirkét, így hamar megsül az olajban, akkor jó, amikor szép arany barnára megsült a panír. Tejszínes krumplipürével tálaljuk.
Az egészséges étrendet követõek salátával fogyasszák.
A krumplipürét illetõen is igaz a mondás, miszerint ahány ház, annyi szokás? Nálunk a lányom Ancsa szokta készíteni a krumplipürét, az igazi krémesség, lágyság és ízletesség jellemzi, egyszerûen fenséges?
Ha szeretnéd kipróbálni, íme a recept:
Tejszínes krumplipüré:
Hozzávalók:
1 kg krumpli
5 dkg vaj
1 dl tej
1-2 dl tejszín
ételízesítõ
szerecsendió ? ez elhagyható, aki nem szereti
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk, majd tegyük fel annyi vízben, ami pont ellepi. Ízesítsük ételízesítõvel, és lassú tûzön fõzzük puhára. Amikor megfõtt a krumpli, szûrjük le, adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel keverjük simára. Közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt ? annyit adjunk hozzá, amennyit a krumpli felvesz ? de még nem folyik szét, hanem olyan szép krémes állagú lesz. Aki szereti, reszelhet bele egy kicsi szerecsendiót, de ne sokat, mivel nagyon intenzív az íze.
*Tipp: ha sima zsemlemorzsás panírozást használok, akkor is mindig elõsütöm a fentiek alapján a csirke szárnyakat.
Jó étvágyat!
Klarissza
Hasonló bejegyzések:
Ropogós élvezet egzotikus ízekkel
Kicsi ropogtatni való ? bárhol ? bármikor?
A 3-as szám bûvölete, mert így a legjobb?
Te is élvezd, olaszos temperamentummal?
Sült bulgur ? egy egészséges vacsora?