Mert a diétás is lehet finom

2012-10-12

sponsored links


És akkor most jöjjön az e heti, akarom mondani múlt heti büszkeségem. A tízórai jelenleg az egyik kedvenc étkezésem, mivel akkor lehet valamiféle édességgel kényeztetni magunkat és nem minidg csak a korpovit kekszet nyammogni némi gyümölccsel. Épp ezért a desszertekkel való kísérletezgetéseim fõleg e köré az étkezés köré csoportosulnak. Persze, édességet ehetnék ebéd után is, vagy vacsorához, de azt az adagot valahogy mindig kitöltöm mással. Így egyértelmûen a tízóraira kezdek specializálódni. Méghozzá fontos, hogy egy-egy desszert adag ne legyen túl nagy, pontosabban ne tartalmazzon túl sok szénhidrátot. És épp ez a kihívás.
A hétvégén viszont vállalkozó kedvemben voltam és gondoltam egy nagyot. No nem mintha bonyolult dolog lett volna, de akkor is. Mikor elkészült, úgy éreztem, zseni vagyok. Ennek oka egyébként nem a sütõtudományomba vetett hit volt, hanem inkább az a feletti öröm, hogy végre édességet ehetek. :)
Nem állítanám, hogy tökéletesen lett felszeletelve a piskóta, vagy szépen eloszlatva a krém. Mi minden esetre imádtuk. :)
Egyelõre még csak 50 százalékban használtam tk lisztet, de tökéletesen ugyanolyan lett a piskóta, mint a sima, úgyhogy legközelebb valószínûleg már az egészet abból készítem. Amúgy mindazoknak, akik irtóznak a diétás édesség kifejezéstõl jelenteném, hogy maximálisan ugyanolyan finom ez a desszert, mintha csak fehér búzalisztet és fehér cukrot használtam volna.
Akiknek azonban nem kell, vagy nem akarnak reform elveket követni, azok nyugodtan készítsék a piskótát sima fehér búzalisztbõl, fehér cukorral.

Fahéjas-gyömbéres szilva torta (17 cm-es tortaformához)

Hozzávalók a piskótához: ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2012/10/mert-die...

sponsored links

Keres?s