Menü 2012 6. hét
sponsored links
A hetet síeléssel töltöttük Donovalyban, így az ebédeinket a síbüfékben költöttük el. A gyerekek a szokásos rántott sajtozás mellett maradtak, egy-egy hotdoggal, sült kolbásszal kiegészítve, mi a férjemmel pedig többnyire leveseztünk: káposztaleves, bableves, húsleves és az idei szezon sztárja, a fokhagyma leves. Ez utóbbi reprodukálására erõsen készülök! Részemrõl persze kihagyhatatlan volt a gõzgombóc is (szilvalekvárral töltve, olvasztott vajjal, vagy vanília sodóval leöntve, mákkal megszórva) és ezúttal a gyerekeket is sikerült rávenni, hogy megkóstolják. És mivel ízlett, ez is az elkészítendõk listájára került.
Esténként a férjem vállalta a fõzõcskézést. Készült tepsis hús, miközben egy jót társasoztunk, az esti síelésból pizzával várt minket, fõzött paprikás csirkét és sült csirkecomb is. Utolsó este aztán a szokásos éttermi vacsorára került sor a "Kolibában". A gyerekek serpenyõben tálalt, gombás szószos szûzpecsenyét választottak, míg mi ezúttal a bryndzától elszakadva káposztás ételeket rendeltünk. Egyikünké sem volt túl jó választás. A férjem egyszerû, nyers savanyúkáposztával összekevert "sztrapacskát" kapott, én pedig füstölt hússal töltött "raviolikat" párolt savanyú káposztával és persze mindkettõnkén volt bõségesen szalonnapörc. Akár jók is lehettek volna, de nem voltak azok...
Vasárnap aztán a fiam névnapi ebédje a következõ képpen alakult:
pogácsa anyósomtól
gombaleves tõlem
töltött káposzta a férjemtõl (recept késõbb) ...