Menõ maradékhasznosítás
sponsored links
Biztos nálatok is szokott maradni úgynevezett bolognai szósz. Tudjátok: darált hús, sûrített paradicsom, hagyma, répa, oregánó. Ez pedig nem mindig fogy el. Néha már nem esik annyira jól tésztával.
Egyszer régen például melegszendvicset fabrikáltam belõle.
Ezúttal pedig töltött cukkini lett.
Ezeket a gyönyörû gömbõcöket a piacon leltem, gyorsan haza is hoztam. Egy fõre kell belõle 2 darab, mert elég picikék voltak.
A kalapjukat levágtam, belsejüket kivájtam. Elég magos volt, így azt nem is használtam fel. A helyére belekanalaztam a bolognai szószt.
Kb. háromnegyed órát töltöttek a forró, 200 fokos sütõben. Ez alatt teljesen átpuhult a cukkinik húsa.
Lereszeltem 15 dkg sajtot és a kalapokat levéve rászórtam a töltött zöldségre. Még úgy 10 percet pirítottam, hogy a sajt is megolvadjon, megpiruljon. Frissen, forrón fogyasztandó.
Egyszer régen például melegszendvicset fabrikáltam belõle.
Ezúttal pedig töltött cukkini lett.
Ezeket a gyönyörû gömbõcöket a piacon leltem, gyorsan haza is hoztam. Egy fõre kell belõle 2 darab, mert elég picikék voltak.
A kalapjukat levágtam, belsejüket kivájtam. Elég magos volt, így azt nem is használtam fel. A helyére belekanalaztam a bolognai szószt.
Kb. háromnegyed órát töltöttek a forró, 200 fokos sütõben. Ez alatt teljesen átpuhult a cukkinik húsa.
Lereszeltem 15 dkg sajtot és a kalapokat levéve rászórtam a töltött zöldségre. Még úgy 10 percet pirítottam, hogy a sajt is megolvadjon, megpiruljon. Frissen, forrón fogyasztandó.